Hava Durumu

Bursa'da şehit babası ve kadınlardan gönüllü askerlik başvurusu

Bursa'da aralarında kadınlar, Suriyeli sığınmacılar ve bir şehit babasının da bulunduğu bir grup, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'e düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla gönüllü askerlik müracaatında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2018 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2018 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da şehit babası ve kadınlardan gönüllü askerlik başvurusu

Türkiye'nin terör yuvası Afrin'e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı'na destek amacıyla yurdun dört bir yanında yapılan gönüllü askerlik müracaatları sürüyor. Bursa'da aralarında kadınların, Suriyeli sığınmacıların ve bir şehit babasının da bulunduğu yaklaşık 100 kişilik grup, ihtiyaç halinde askere gitmek için Asker Alma Bölge Başkanlığına dilekçe verdi. Toplanan Türk ve Suriyeli vatandaşlar tekbir getirdi. Basın açıklaması yapan grup daha sonra dilekçeleri doldurarak Asker Alma Bölge Başkanı Albay Mustafa Tetik'e teslim etti. Suriyeli vatandaşlar her zaman hazır olduklarını, en ufak bir ihtiyaç halinde sınıra gideceklerini belirtti.

KADINLAR DA BAŞVURDU

Dilekçe dolduran grubun arasında yaklaşık 25 kadın da yer aldı. Bursa'nın 'Nene Hatun'ları, gönüllü askerlik için doldurdukları dilekçelerini teslim etmelerinin ardından orada bulunan askerlere kendi elleri ile yaptıkları yemekleri ikram etti.

ŞEHİT BABASI: BEN DE HAZIRIM

15 Temmuz darbe girişiminden 4 gün sonra Trabzon'da şehit olan İbrahim Akın'ın babası Fuat Akın da askerlik şubesine geldi. Dilekçe dolduran Akın, "Oğlum gibi ben de vatanımız için şehit olmaya hazırım. Seve seve askere gitmeye hazırım. Arkadaşlarım ile beraber geldim, bana destek oldular. 2 oğlum daha var. İhtiyaç halinde askere gitmeye hazırım. Şehit babası olmaktan çok gurur duyuyorum, vatanımız için ben de şehit olmaya hazırım" dedi.

YILDIRIM KENT KONSEYİ ORDUMUZUN EMRİNE HAZIR

Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ömer Aykan da, "Yıldırım Kent Konseyi 35 kişilik yürütme kurulumuz, 4 meclisimiz, 10 çalışma grubumuz, 10 üyemiz ve 250 genel kurul üyesi derneğimizle vatanın milletin ve şanlı ordumuzun emrine hazırdır" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.