Hava Durumu

Bursa'da skandal! Hamile kadın koridorda doğum yaptı, bebek yaşama tutunamadı...

Doğum sancısı nedeniyle Karacabey Devlet Hastanesi'ne başvuran hamile bir kadın, doktorun ilgisizliği yüzünden bebeğini acil servisin koridorunda dünyaya getirdi. Riskli doğum nedeniyle beyin kanaması geçiren talihsiz bebek, aylar süren yaşam savaşını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2020 06:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2020 06:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da skandal! Hamile kadın koridorda doğum yaptı, bebek yaşama tutunamadı...

İsmail ARSLAN

Olay, 7 Ekim 2019 tarihinde Karacabey'de meydana geldi. İddialara göre 2 çocuk annesi Merve Y. (30) isimli kadın, 3. çocuğuna 27 haftalık hamileyken sabah uyandığında doğum sancısı yaşamaya başladı. Eşi Fatih Y. tarafından apar topar Karacabey Devlet Hastanesi'nin acil servisine götürülen kadın, buradan Kadın Doğum Uzmanı O.M.T'ye sevk edildi. Doktor O.M.T., ultrason kontrolünün ve bebeğin kalp atışlarının seyrinin değerlendirildiği bir test olan NTS sonuçlarının ardından kadına ağrı kesici iğne yazıp acil servise yönlendirdi. Hamile kadın, daha önce 2 bebek dünyaya getirdiğini, yaşadığı sancının doğum sancısı olduğunu söyledi. Ancak doktor, "Bir şeyin yok, iğne yaptırdıktan sonra eve git dinlen" diyerek durumun normal olduğunu dile getirdi.

'BAŞKA HASTANEYE GİDİN!'

Talihsiz kadın, eşinin yardımıyla acil servise geçip doktorun verdiği iğneyi yaptırdı ancak sancıları geçmedi. Bunun üzerine kadının eşi tekrar doktorun yanına giderek durumu anlattı. Doktor O.M.T, yapacak bir şeyinin olmadığını, başka hastaneye gitmeleri gerektiğini söyledi.

BİLGİ VERİLDİ, GELMEDİ!

Çaresiz kalan çift, başka hastaneye gitmek için hazırlık yaparken, sancıları daha da artan hamile kadın, acil serviste doğum yaptı. Duruma hemen müdahale eden sağlık personeli, kadını doğumhaneye kaldırdı, ardından doktor O.M.T'yi arayıp "Acile gönderdiğiniz hamile kadın kendi kendine doğum yaptı" diyerek bilgilendirdi. Doktor O.M.T, durumdan haberdar olmasına rağmen müdahaleye gelmedi.

YAŞAMA TUTUNAMADI

Riskli doğum nedeniyle 4. evre beyin kanaması geçiren talihsiz bebek, önce Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne ardından da Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Ailesi tarafından Hamza Çınar adı verilen bebek, 4 ay boyunca hayata tutunma mücadelesi verdi. Aile, aylardır yoğun bakım ünitesinin kapısında evlatlarını kucağına alma hayali kurarken, durumu günden güne daha da kötüleşen Hamza Çınar bebek, 6 Şubat'ta hayatını kaybetti.

'KUSURSUZ' DOKTOR

Acılı aile, Hamza Çınar bebeğin dünyaya geldiği günün ardından yaşananları Karacabey Devlet Hastanesi'nin başhekimine anlattı. İddiaya göre başhekim, "Başka doktorumuz yok, mecburuz!" diyerek olayın üzerini kapattı. Aile tarafından Sağlık Bakanlığı'na ve CİMER'e yapılan şikâyetin sonrasında doktor O.M.T hakkında idari soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın sonucunda ise doktor 'kusursuz' bulundu.

HAYATTA OLABİLİRDİ

Yaşadıkları üzücü olayla ilgili açıklama yapan acılı baba Fatih Y., "Eşim 2 çocuğunu da Karacabey Devlet Hastanesi'nde dünyaya getirdi. O zamanki doktor başka bir isimdi. Eşim Hamza Çınar'a hamile olduğu sırada da kontrol için Karacabey'e geliyorduk. Ancak doktor O.M.T'den memnun kalmadık. Daha sonra Mustafakemalpaşa'ya gitmeye başladık. O gün çok acil bir durum olduğu için Karacabey Devlet Hastanesi'ne gittik. Vaktimin olduğunu bilseydim, hiç zaman kaybetmeden Şehir Hastanesi'ne yetiştirirdim. Doktorun ilgisizliği yüzünden üzücü bir olay yaşadık. İnançlı bir insanım fakat doğumhane ortamında her şey farklı olabilirdi, bebeğimiz hayatta kalabilirdi. O günden bu yana sadece evladımızın yaşamına odaklandık. Artık konuyu yargıya taşıyacağım" diye konuştu.

HAKKIMI HELAL ETMİYORUM!

Acılı anne Merve Y. ise "Benim büyük bir travma yaşamama sebep olan doktor elini kolunu sallayarak belki de başka birilerinin canını yakarak hayatına devam ediyor. Hakkımı helal etmiyorum" ifadesini kullandı. Doğum için gelen hastaları başka hastaneye sevk ettiklerini, bunu bizzat doğumhanedeki ebelerden duyduğunu ileri süren Merve Y., sorumluların gerekli cezayı alması için yetkililere çağrı yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.