Hava Durumu

Bursa'da Suriyeli sığınmacıdan kan donduran sözler: 'Kafa keseceğim...'

Bursa'da ülkesindeki iç savaştan kaçarak şehre gelen Suriyelinin sözleri kan dondurdu. Röportajda sığınmacının 'Kafa keseceğim' sözleri sosyal medyada tepki çekerken, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, Suriyelinin yakalanarak gözaltına alındığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2019 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2019 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da Suriyeli sığınmacıdan kan donduran sözler: 'Kafa keseceğim...'

B Gazete'nin haberine göre, Bursa Kent Meydanı'nda Suriyeli bir kadın, yanında bulunan 3 yaşlarındaki çocuğunu dövmesi üzerine yoldan geçen bir Türk genci  "Burası Suriye değil Türkiye. Bu ülkede çocuğunuzu dövemezsiniz"  diye tepki gösterdi.  Bunu gören çevredeki Suriyeli gençler Türk gencinin üzerine yürüyüp "Sen bizim kadınımıza nasıl müdahale edersin' diye bağırıp kovalamaya başladı. Türk genci koşarak olay yerinden kaçarken Suriyeli bir genç ise "Kafa keserim şerefsiz" diye bağırmaya devam etti.

Sözlere tanıklık eden çevredeki vatandaşlar "Burası Türkiye Cumhuriyeti. Sen burada kafa kesemezsin" şeklinde tepki gösterdi.

HAYAT ÇOK GÜZEL

Suriyeli sığınmacı, açıklamalarının devamında ise "Ben 6 senedir Türkiye'deyim. Bir şey yok. Çalışıyorum, hayat çok güzel" ifadelerini kullandı.

GÖZALTINA ALINDI

Görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine harekete geçen Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, Suriyeli hakkında gözaltı kararı çıkardı. Polis ekipleri, infial yaratan sözlerin sahibi Suriyeli sığınmacıyı yakalayarak gözaltına aldı. Başsavcılık, olayın tüm yönleriyle araştırıldığını bildirdi.

Kafa keserim diyen ve suriyeli olduğu anlaşılan şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Olay tüm yönleriyle araştırılmaktadır.

-- Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı (@BursaCBS) 26 Mayıs 2019

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.