Hava Durumu

Bursa'da suya yüzde 10 indirim

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş'ın göreve geldiğinde müjdelediği suya indirim oranı belli oldu. Belediye Meclisi'nde alınan karar doğrultusunda suya 1 Aralık'tan itibaren, 10 mekteküp ve altındaki kullanımlar için yüzde 10 indirim geldi.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2017 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2017 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da suya yüzde 10 indirim

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, göreve geldiğinde gündeme getirdiği suya indirim oranı belli oldu. Belediye Meclisi'nde alınan karar doğrultusunda suya 10 metreküp ve altındaki kullanımlar için 1 Aralık'tan itibaren yüzde 10 oranında indirim geldi.

MALİYETİ 55 MİLYON TL

İndirimin belediyeye maliyetinin ne kadar olacağı sorusu da yanıtını buldu. Söz konusu kararın belediyeye maliyeti 55 milyon TL olduğu öğrenildi.

BİR MİLYONU AŞKIN ABONE

Belediye Meclisi'nde alınan kararın 1 milyon 268 bin 538 aboneyi ilgilendirdiği kaydedildi. Söz konusu abonelerin yüzde 75'inin su tüketimi 10 metreküpün altında olduğu belirtildi.

6 AY SONRA YENİDEN...

Öte yandan suya 6 ay sonra yeniden bir indirim gelebileceği öğrenildi.

KATI ATIK BEDELİ DE DÜŞECEK

Meclis toplantısında katı atık toplama tarifesinin de yüksek olduğuna değinen Başkan Alinur Aktaş, "Bazı ilçelerimizde katı atık bertaraf bedeli çok yüksek. Bu da su faturalarına çok fazla yansıyor, tutarı şişiriyor. Özellikle düşük tutarlarda gelen faturalarda, örneğin 50 liralık bir faturada 20 liraya ulaşan katı atık bertaraf bedeli yer alıyor. Bu miktarın düşürülmesi üzerine de çalışmalar yapacağız" dedi. 

8 KASIM'DA MÜJDE VERMİŞTİ

Başkan Aktaş, 8 Kasım'da belediye bürokratları ve şirket genel müdürleri, BUSKİ yöneticileriyle bir araya geldiği toplantıda  ulaşım ve su maliyetlerine bu ay sonuna kadar bir düzenleme getireceklerini müjdelemişti. 

Bu arada, ulaşımda yapılacak indirimlerin ise 25 Kasım'da açıklanması bekleniyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.