Hava Durumu

Bursa'da tabela krizi büyüyor! Nilüfer Belediyesi'nden flaş yanıt...

Büyükşehir tarafından, asfaltlama çalışması yapılan Görükle - Kayapa TOKİ arasındaki yolun kenarına koyulan Nilüfer Belediyesi'ne ait tabelayla ilgili yeni bir açıklama geldi. Nilüfer Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Bu çalışmayla ilgili tabela koyulması yasal bir gerekliliktir" denildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2019 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2019 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da tabela krizi büyüyor! Nilüfer Belediyesi'nden flaş yanıt...

Görükle Mahallesi'ni İzmir Yolu Görükle Kavşağı üzerinden Kayapa'ya bağlayan ana arterde Nilüfer Görükle Kavşağı ile Kayapa TOKİ arasındaki yolun 2900 metresinde asfalt kaplama tamamlandı, trafik çizgi ve işaretleri de yapılarak yol trafiğe açıldı.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından bölgedeki yol yapım çalışmaları hızla devam ederken, trafiğe açılan Görükle - Kayapa TOKİ arasındaki yolun kenarına Nilüfer Belediyesi tarafından yol yapım çalışması tabelâsı dikilmesi dikkati çekmiş,  zabıta ekipleri tarafından kaldırılmıştı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Nilüfer Belediyesi'nin yıllardır aynı algı operasyonları yaptığını, Nilüfer Belediye binasının karşısına kazandırdıkları ücretsiz otoparkın tabelâsının da daha önce ağaç dikilerek gizlenmeye çalışıldığını belirtmişti.

Aktaş'ın bu açıklamalarına Nilüfer Belediyesi'nden yanıt gecikmedi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Söz konusu yol, halihazırda Bursa Büyükşehir Belediyesi yetki alanında olup yapım ve bakımı da Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğudur. Buna rağmen Nilüfer Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüz, asfalt çalışması öncesi, asfaltın düzgün biçimde serilebilmesi amacıyla yoldaki çukur, tümsek gibi Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan imalattaki bozuklukları sorumluluğu olmamasına rağmen, sadece vatandaşın harcanan parasının heba olmaması amacıyla bakım ve onarım yaparak düzeltmiştir. Bu çalışmayla ilgili tabela koyulması ise zaten yasal bir gerekliliktir. Nilüfer Belediyesi asfalt çalışması yaptığında ekte görülen tabelaları kullanmaktadır.

Bilgilerinize arz ederiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.