Hava Durumu

Bursa'da 'tanzim' öncesi dikkat çeken gelişme! Fiyatlar arttı...

Sebze ve meyve fiyatlarındaki fahiş fiyatların ardından iki ilde tanzim satış noktaları kuruldu. Fiyatları düşürmek için kurulan tanzim satış noktalarının yakın zamanda Bursa'da da kurulması beklenirken, Bursa halindeki fiyat artışları dikkatlerden kaçmadı.  

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2019 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2019 17:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da 'tanzim' öncesi dikkat çeken gelişme! Fiyatlar arttı...

Pazarlarda ve marketlerde satılan meyve-sebze fiyatlarının vatandaşın cebini yakması üzerine belediyeler tanzim satış noktaları kurdu. 15 milyon nüfuslu İstanbul'da 50 tanzim satış noktası, 6 milyon nüfuslu Ankara'da ise 30 tanzim satış noktası oluşturuldu.

MARKETLER DE UYDU

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (Tarım Kredi) Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, tanzim satış noktalarının piyasada fiyatların düşürülmesinde etkili olduğunu belirterek, "Marketlerde ve manavlarda da fiyatlarda ciddi gevşeme oldu. Belli marketler de projeye destek verdi. Özellikle patates ve soğanda 2 liradan satış yapmaya başladılar" dedi.

YOĞUN TALEP

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tanzim satış noktalarında satılan sebzelerin bilançosunu açıkladı. Buna göre ilk günde tanzim satış noktalarında halka, toplam 297,7 ton sebze satıldı. Vatandaşlar en çok domates ve soğana talep gösterdi.

BURSA'YA DA KURULACAK

İstanbul ve Ankara'da kurulan tanzim satış noktalarından yakın zamanda Bursa'da da kurulması beklenirken, Bursa halindeki fiyat artışları dikkatlerden kaçmadı. 

Bursa Kent Hali'nin internet sitesinde yer alan fiyat bilgilerine göre bazı sebze fiyatlarında yaşanan artış, tabloya böyle yansıdı:

ERDOĞAN DUYURMUŞTU

İstanbul'da 10 Şubat'ta sandık başkanlarıyla buluştuğu programda sebze ve meyve fiyatlarındaki artışlara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne diyorlar; patates, domates, sivri biber. Bunların hepsi yutturmaca. Bir çete de öyle türedi. Hazine, Maliye, Gıda-Tarım hükümetimiz el ele verdik, şimdi satış mağazalarıyla tanzim satışlarla illere giriyoruz. Buralarda maliyetine bunu vatandaşımıza satacağız. Ticaret Bakanlığı'ndan müfettişler hale gitmişler, bu müfettişlerimizi dövmeye kalktılar. Kovana çomak sokulduğu için... Kendini devletten güçlü zanneden varsa, devlet nasıl teröristlere Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te mağaralarda işini bitirdiyse, halde terör estirenlerin işini bitiririz. El ele vereceğiz bu sömürüyü bitireceğiz" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.