Hava Durumu

Bursa'da tarihsel hatadan dönüldü

İnegöl'ün tarihi mekânlarından İshakpaşa Külliyesi'nin çevresinde başlatılan, tarihi dokunun gün yüzüne çıkarılmasını amaçlayan "kentsel tasarım projesi"nde değişiklik yapıldı. Önceki düzenlemede yer alan caminin hemen yanına tuvalet yapılması, çınar ağaçlarının diplerine beton dökülmesi gibi faaliyetler güncel programda yok.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2017 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2017 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da tarihsel hatadan dönüldü

İshakpaşa Camii çevresindeki restorasyon çalışmalarında caminin hemen yanına tuvalet yapılması, bunun yanında tarihi çınar ağaçlarının dibine beton dökülmesi tepki çekmişti. Siyasi partiler, cemaat ve çevredeki esnafların tepkilerinin artmasıyla Vakıflar Genel Müdürlüğü duruma el koyarak, projede değişikliğe gidilmesine karar verdi. Helal iptal edilerek çay bahçesine dahil edilirken, çınarların betonları söküldü. Yapılan bu değişiklik cami cemaatini ve çevre esnafını sevindirdi. Yapılan çalışmalara MHP, CHP ve SP İnegöl ilçe yönetimleri de tepki göstermişlerdi. Yapılan değişiklik sonrası ilçe başkanlarından da teşekkür açıklamaları geldi.

BETONLAŞMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

MHP İlçe Başkanı Hayati Bedir, "İnegöl'ün en nadide değerlerinden biri olan İshakpaşa Camii ve çevresinde kentsel tasarım adı altında bir betonlaşma çalışması başlatılmıştı. Bu tepkilerin ardından projede değişikliğe gidildi. Değişiklik yapılacak olan projenin de sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.

Saadet Partisi İnegöl İlçe Başkanı Ertan Sütçü de, "Projeye Anıtlar Kurulu müdahale etti. Mevcut helalar varken, ikinci bir tuvaletin ihtiyaç olmadığını belirterek, projeden tuvalet müştemilatını çıkartırmış ve ayrıca çınar ağaçları diplerine dökülen betonları da söktürmüştür" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.