Hava Durumu

Bursa'da telefonunu satışa çıkaran vatandaşın başına bakın neler geldi!

Bursa'da yaşayan Tayfun Yıldırım adlı şahıs, dünyaca ünlü site üzerinden cep telefonunu satışa çıkarınca büyük şok yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2018 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2018 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da telefonunu satışa çıkaran vatandaşın başına bakın neler geldi!

Bursa'daki fabrika işçisi Tayfun Yıldırım, cep telefonunu dünyaca ünlü internet sitesi üzerinden satışa çıkardı. Yıldırım, ilanının üst sıralarda görünmesi için kendisine tavsiye edilen 6 lira 99 kuruşluk paketi satın aldı.

Ödemeyi kredi kartıyla yapan Yıldırım, ertesi gün üst üste gelen mesajlarla neye uğradığını şaşırdı. Bankayı arayan Tayfun Yıldırım, kredi kartıyla 3 bin 800 liralık alışveriş yapıldığını öğrendi.

Kredi kartının bilgisayar korsanlarının eline geçtiğini anlayan Yıldırım, yapılan 3 bin 843 liralık alışverişin sadece 3 bin lirasını iptal ettirebildi.

Dünyaca ünlü bir sitede böyle skandal bir olayın yaşanmasına anlam veremediğini belirten Yıldırım, "İnternet sitesine cep telefonumu satmak için ilan verdim. İlanınım üst sıralarda yayınlanması için paketler vardı. Ben de 6 lira 99 kuruşluk paketi kredi kartımla satın aldım. Bir gün sonra kredi kartımla benim bilgim olmadan birçok harcama yapıldığını öğrendim. Toplam 3 bin 843 liralık harcama yapılmış. Banka bu parayı benim tarafıma borç olarak yansıtmış. Bankayla görüşüp 3 bin liralık işlemi iptal ettirebildik. 843 liralık bir işlem kartımıza borç olarak yansıtıldı. Bankanın 3D güvenlik kontrolü işlemini sorması gerekiyordu. Kart bilgilerim tuşlanarak internet üzerinden harcama yapılmış. Mağdurum. Hakkımı arayacağım" dedi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.