Hava Durumu

Bursa'da temizlik yüzünden kan aktı!

Temizlik yüzünden tartıştığı eşini tabancayla öldüren kadın, karar duruşmasında 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2017 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2017 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da temizlik yüzünden kan aktı!

Olay 2016 yılında Yıldırım ilçesi Ertuğrulgazi Mahallesi Gümüş Sokak'ta meydana geldi. Bursa İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli 33 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Tosun, işten evden geldiğinde 23 yaşındaki eşi Gamze Tosun ile tartıştı.  Komşuların araya girmesiyle sakinleşen çifti yalnız kaldıklarında bu defa da temizlik yüzünden kavga etmeye başladı.

Mehmet Tosun eşine, "Temizliğe önem vermiyorsun, bulaşıkları yıkamıyorsun, çocukları hasta ediyorsun" deyince Gamze Tosun tabancayla eşiyle ateş etti.

Kalbine gelen kurşunla ağır yaralanan Tosun, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.  Gözaltına alınan Gamze Tosun, eşinin temizlik hastası olduğunu, bu nedenle sürekli tartışma yaşadıklarını, olay günü de çocuklardan birinin hastalanmasıyla kavganın şiddetlendiğini söyledi. Gamze Tosun ifadesinde, "Pis olduğumu söylüyordu. O akşam, ikiz olan çocuklarımızdan biri rahatsızlandı. Öksürüyordu. Mehmet, iş çıkışı eve gelince, benimle bu kez 'çocuk senin pisliğin yüzünden hastalanıyor. Bulaşıkları dahi yıkamamışsın' diyerek, tartıştı.  Daha sonra hakaret edip, bağırdı" şeklinde konuştu.

Olay günü eşinin silahı almak üzere yatak odasına gittiğini, kendisinin de korkup silahı elinden aldığını söyleyen  Gamze Tosun, "Nasıl oldu, bilmiyorum. Tabanca ateş aldı ve kurşun ona isabet etti. Amacım, Mehmet'i öldürmek değildi" dedi.

Mahkemece tutuklanan ve hakkında Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'eşini kasten öldürmek' suçundan dava açılan Tosun, emniyetteki ifadelerini mahkemede de tekrarladı.

Ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Tosun'un duruşmadaki iyi hali dikkate alınarak, sanık hakkında 'aşırı tahrik' indirimi de uygulandı. Mahkeme heyeti, Tosun'un cezasını 15 yıla indirip, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.