Hava Durumu

Bursa'da terör örgütüne ağır darbe! Yurt dışına kaçacaklardı

Tunceli'den kaçarak Bursa'ya gelen Maoist Kominist Parti/Halk Kurtuluş Partisi (MKP/HKO) silahlı örgüt üyelerine düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı. Şahıslardan 3'ünün Tunceli'de çok sayıda eyleme katıldıkları ve yurt dışına kaçmaya hazırlandıkları öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2018 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2018 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da terör örgütüne ağır darbe! Yurt dışına kaçacaklardı

Bursa Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, ağırlıklı olarak Tunceli kırsalında faaliyet gösteren MKP/HKO silahlı örgüt üyesine mensup 3 kişinin kırsaldaki ağır darbelerden sonra Bursa'ya kaçtığını tespit ederek şahısların peşine düştü.

Yapılan takipler sonucu Tunceli'de çok sayıda eyleme katıldıkları öğrenilen 3 kişiyi yurt dışına kaçırmak amacıyla Bursa'ya getiren ve burada yer temin eden 8 kişinin isim ev adres bilgilerine ulaşıldı. Şahısları bir süre takip eden TEM ekipleri, daha sonra eş zamanlı baskın düzenleyerek 11 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahıslardan Tunceli'de kırsal alanda eylemlere katılan 3 kişi Tunceli'ye gönderilirken, geri kalan 8 kişi Bursa Adliyesi'ne sevk edildi.

Tunceli ve Bursa'da hakim karşısına çıkarılan 11 kişiden 10'u tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.