Hava Durumu

Bursa'da tüm kademelerde yüz yüze eğitim başlıyor!

"Bursa'da okullar açılıyor mu?" sorusu cevabını buldu. Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, risk haritasına göre yarın Bursa'da yüz yüze eğitimin tüm kademelerde başlayacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2021 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2021 21:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da tüm kademelerde yüz yüze eğitim başlıyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illerin Kovid-19 değerlendirme kriterlerine göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak gruplandırıldığı haritayı paylaştı.

Koca, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İllerimiz risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldı. Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi. Buna göre normalleşme adımları uygulanacaktır. Tedbirli ve kademeli normalleşeceğiz."

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER

Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır.

ORTA RİSKLİ İLLER

Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bursa, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars.

YÜKSEK RİSKLİ İLLER

İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan.

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER

Edirne, Balıkesir, Burdur, Sakarya, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Konya, Aksaray, Osmaniye, Adıyaman.

BURSA'DA YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLIYOR

Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, risk haritasına göre Bursa'da yüz yüze eğitimin tüm kademelerde başlayacağını duyurdu. Toy, "Az önce Cumhurbaşkanının açıklamalarına göre düşük ve orta riskli bölgelerde okullarda yüz yüze eğitime başlanacağı açıklandı. İlimiz Sağlık Bakanlığı verilerine göre orta riskli bölge olduğu için yarın tüm kademelerde yüz yüze eğitime başlayacağız. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim" dedi.

HARİTAYA GÖRE BURSA'DA KALKAN YASAKLAR

- Hafta sonu sokağa çıkma yasağı kalktı. 

- Akşam 21:00'den sonra sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

- Kafe ve restoranlar sabah 7:00'den akşam 19:00'a kadar %50 kapasite ile açıldı.

- 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalktı.

- Okullar, Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8. ve 12. sınıflarda eğitim-öğretime açılacak.

Düşük ve Bursa'nın da aralarında olduğu orta riskli illerde ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde eğitim-öğretime başlanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.