Hava Durumu

Bursa'da Türk Metal üyesi işçiler meydanlara indi! 'Bıçak kemiğe dayandı'

Türk Metal Sendikası üyesi yaklaşık 10 bin işçi, toplu sözleşme görüşmeleri ve arabulucu sürecinden sonuç çıkmayınca yeniden meydanlara indi. Bardaktan boşalırcasına yağan yağmurun altında toplanan kalabalık adına konuşan Türk Metal Sen Tofaş Şube Başkanı Şakir Can, "Artık bıçak kemiğe dayandı. Eylemse eylem, grevse grev..." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da Türk Metal üyesi işçiler meydanlara indi! 'Bıçak kemiğe dayandı'

Bursa'da Türk Metal Sendikası ile MESS arasında devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde ve arabulucu sürecinden uzlaşma çıkmadı.  İlk olarak 12 Ocak'ta eylem başlatan Türk Metal üyesi işçiler, bugün yeniden meydanlara döküldü. Polisin verdiği bilgilere göre 7 bin işçi Altıparmak Atatürk Stadyumu Meydanı'nda toplandı.

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI

Bardaktan boşalırcasına yağan yağmurun altında toplanan kalabalık adına konuşan Türk Metal Sen Tofaş Şube Başkanı Şakir Can, "Kimse önümüze sadaka gibi atılan zam oranlarına boğun eğeceğimizi düşünmesin.  Biz bir oldukça, kenetlenip birbirimize sarıldıkça ve sendikamız Türk Metal'in arkasında durdukça her türlü güçlüğün üstesinden geleceğiz. Artık bıçak kemiğe dayandı. Eylemse eylem, grevse grev..." dedi.

SUSMAYACAĞIZ

"Türk Metal işçisi hakkını alana kadar susmayacak" diyen Can, "Türk Metal işçisi bu yolda asla sendikasını yalnız bırakmayacak. Meydanlarda, yollarda bu güzel ülkenin dört bir yanında ne gerekiyorsa onu yapacak. Kırmadan dökmeden ama sonuna kadar hak ettiğinin peşinde olacak, yani kazanacak dostlarım" ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.