Hava Durumu

Bursa'da ücretsiz dağıtıldı, kapış kapış gitti!

Bursa'nın Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, naylon poşet kullanımının doğaya verdiği zararlara dikkati çekmek için vatandaşlara pazar filesi dağıttı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği kampanyanın önümüzdeki günlerde de devam edeceği açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2019 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2019 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da ücretsiz dağıtıldı, kapış kapış gitti!

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve AK Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, belediye çalışanları ile birlikte Kapalı Pazar Yeri girişinde 2 bin adet pazar filesi dağıtarak naylon poşet kullanımından vazgeçilmesi konusunda vatandaşları bilgilendirdi.

File dağıtımında naylon poşet kullanımının çevreye olan zararına ve kirliliğine dikkat çeken Başkan Yılmaz, poşetlerin doğada çözülme süresinin en az bin yıl olduğunu hatırlatarak, filelerin hem çevreye faydalı olacağını hem de ekonomiye katkı sağlayacağını ifade etti.

Pazarlar ve alışveriş yerlerinde naylon poşet kullanımının kaldırılması, yerine geri dönüşümü olan, doğal ortamda ayrışan, bio bozunur poşet, bez torba, file gibi malzemelerin kullanılması yönünde başlatılan çevreci kampanyanın önümüzde ki günlerde de devam edeceği bildirildi.

Gemlik Belediyesi tarafından yaptırılan pazar filelerine büyük ilgi gösteren vatandaşlar, duyarlı davranışından ötürü Başkan Yılmaz'a teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.