Hava Durumu

Bursa'da ücretsiz meslek edinme kurslarına kayıtlar başladı

Bursa Osmangazi Belediyesi'nin Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile ücretsiz olarak düzenlediği meslek edinme kurslarına yeni dönem kayıtları başladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2018 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2018 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da ücretsiz meslek edinme kurslarına kayıtlar başladı

Osmangazi Belediyesi tarafından 9 yıldır düzenlenen OSMEK kursları, bu yıl da 54 farklı branşta vatandaşlara hizmet verecek. Kurslar Soğanlı, Akpınar, Ördekli, Emek ve Seyyid Usul kültür merkezleri ile Altınova, Bağlarbaşı, Panayır, Namık Kemal, Doburca, Bahar, Hüdavendigar, Sakarya, Demirkapı, Mehmet Akif ve Pınarbaşı hizmet binalarında gerçekleştirilecek. 30 Eylül tarihine kadar kayıtların alınacağı OSMEK kurslarına katılacak kursiyerlere, yıl sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek. Bunun yanı sıra kursiyerler, kurs süresince yaptıkları çalışmaları düzenlenecek faaliyetler ile sergileyecek.

Bu yıl düzenlenecek başlıca kurslar arasında bilişim teknolojileri, bilgisayarlı muhasebe, desinatörlük, el sanatları, iğne oyası, filografi, takı tasarımı, ebru sanatı, çini, minyatür, resim, su kabağı işlemeciliği, tiyatro, işareti dili, diksiyon, kuran-ı kerim eğitimi, ney, gitar, İngilizce ve Arapça gibi birçok branş yer alıyor.

Kurslarda Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından uzman eğitmenlerin görevlendirildiğini vurgulayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ''Vatandaşlarımızın gerek hobi gerekse meslekî beceri edinmeleri için düzenlenen kurslarımıza gösterilen ilgi, yaptığımız işin doğruluğunu gösteriyor. Zamanı iyi değerlendirmek ve aile ekonomisine katkıda bulunmak isteyen hemşehrilerimizi OSMEK kurslarımıza davet ediyorum'' dedi.

Ekim ayı itibari ile derslerin başlayacağı OSMEK kurslarına katılmak isteyenler kurs merkezlerine ya da internet üzerinden http://osmek.osmangazi.bel.tr adresine online başvuru yapabilirler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.