Hava Durumu

Bursa'da ulaşıma bir indirim daha geliyor

Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde yaptığı basın toplantısında Bursa ulaşımı ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başkan Aktaş,6 ay sonra toplu ulaşımda bir indirim daha yapılacağı müjdesini verdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2017 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2017 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da ulaşıma bir indirim daha geliyor

Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde basın mensuplarıyla buluşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şehir 'acil eylem planı'nı açıkladı. Belediye başkanı gözüyle değil, şehirde yaşayan insan gözüyle incelemeler yaptığını söyleyen Alinur Aktaş, Bursa'nın damarlarında dolaşan kan gibi bedenini sardığını dile getirdi. Artık şehirde ikamet ettiğini de hatırlatan Aktaş, sağ solda adam çıkarıldığına dair söylentilerine kulak asılmamasını, hayatı boyunca da kimsenin ekmeğiyle oynamadığını ifade etti.

"BELEDİYECİLİK SADECE YAPMAK DEĞİLDİR"

Çalışmayan ve üretmeyen kimselere de acımayacağını anlatan Aktaş, "Evelemeden gevelemeden sonuç çözeceğiz. Şeffaf olacağız. Önceliklere göre işleri halledeceğiz. Eldeki kaynaklarımız kısıtlı. Acil ve daha fazla insanı ilgilendiren konulara öncelik vereceğiz. Bursa'nın en büyük üç sorunu nedir? diye sorduğumuzda ulaşım, toplum taşıma ve trafik her zaman birinci sırada söylüyor. Bu saatten sonra Ankara'nın da gücünü kullanarak neler yapabileceğimizi konuşacağız. Revize ettiğimiz, iptal ettiğimiz, not aldığımız konular var. Bütçemiz içerisinde hareket etmek durumundayız. Belediyecilik sadece yapmak değildir. Gelişmiş şehirlerde raylı sistem ve metro kaçınılmazdır. Bursa'da yapılmış çalışmalar var. Devam eden T2 de var. Bunun getiri götürüleri var. Caddedeki esnafla görüşüp dinledim. Yapmak istediklerimizi anlattık. Büyük kısmının yer üstü olması halk nezdinde bunun sıkıntısı var" diye konuştu.

SEFERLER ARTTIRILACAK!

Bursa ulaşımın önemli öğelerinden Bursaray'la ilgili de planları olduğunu söyleyen Aktaş "Raylı sistemde sabah ve akşam saatlerinde yaşanan yoğunluğunun düşürülmesi için sefer süresinin düşürülmesi, sefer sayısının artırılması, istasyon bekleme süresinin iyileştirilmesine yönelik düzenlemeler yapılması gerekiyor. Kestel Görükle arasındaki ana aksta 213 tane çıkış noktası var. Bunları tekrar planlayacağız. Hayatın normalleştirilmesi için arkadaşlarıma talimat verdim" dedi.

TOPLU ULAŞIMA BİR İNDİRİM DAHA

Aktaş toplu ulaşım için bir de müjde verdi. Aktaş konuşmasında  "Toplum ulaşımda teşvik etmek amacıyla indirimler yaptık. İnşallah değerlendirmelerimizi yapalım 6 ay sonra bir indirim daha yapacağız. Eldeki verileri tam inceleyelim. Toplu ulaşımın daha fazla tercih edilmesi için hamlelerimiz olacak" ifadelerini kullandı.

 MERKEZİ HÜKÜMETİN DESTEĞİNİ İSTEYECEĞİZ

Aktaş, "Özellikle merkezi hükümetin desteklerini isteyeceğiz. Cumhurbaşkanımızla görüştüğümüzde ki kendisini Bursa'da da yakın zaman ağırlayacağız. 6 buçuk kilometrelik Yıldırım metrosu projesini ve Güney İmar Çevre Yolu için Ankara'dan destek isteyeceğiz. İstişare etmeden yapılmış bir şey yok" dedi.

FANTEZİ PROJELER PEŞİNDE KOŞAMAYIZ

Göreve geldikten sonra yapılan tasarruf tedbirleri kapsamında birkaç projeyi iptal ettiklerini hatırlatan Başkan Aktaş "Gökdere Setbaşı Teferrüç kent için teleferik projesi iptal edildi. Bizlere 90-100 milyonu bulacak bir maliyeti var. Bu parayı güney ve kuzeyde yol açmak için kullansak herhalde tarihe mal oluruz. Bizler fantezi projeler peşinde koşamayız. S plaka satışı da durduruldu. Meşhur su kuşu olarak bilinen deniz uçağını da iptal ettik. Ortalam 1.2 yolcu ile uçuş yapan uçaklarla vakit geçiremeyiz. Yüzde 10 yaptığımız indirimin maliyeti bizlere yıllık 13 milyon iken, su kuşunun 10 aylık maliyeti ise 18 milyon TL'dir" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.