Hava Durumu

Bursa'da Ülkücüler aynı sofrada buluştu!

Ülkücü camiayı buluşturun görkemli iftar programında önemli mesajlar veren Ülkü Ocakları İl Başkanı Kasım Güler, "Gerisinden takip ettiğiniz bir çağla yarışamazsınız. Ülkücüler dünyanın, teknolojinin, sanayinin, ekonominin, üretimin ve medyanın ne yöne gittiğini çok iyi anlamalıdır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2018 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2018 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da Ülkücüler aynı sofrada buluştu!

Ülkü Ocakları Bursa İl Başkanlığı'nın, 'Ocak Soframızda Birlik ve Beraberlik Vakti' adıyla düzenlediği iftar programı ülkücü camiayı buluşturdu. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Ülkü Ocakları İl Başkanı Kasım Güler,  MHP Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Muhammet Tekin, MHP Bursa İl Başkanı Kurtuluş Coşkun, MHP Bursa milletvekili adayları, Ülkücü Ocakları ilçe başkanları,  MHP ilçe başkanları,  Ülkücü Ocakları ve MHP yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

KUTLU AY

Yoğun ilgiden dolayı izdihamın yaşandığı programda konuşan Ülkü Ocakları İl Başkanı Kasım Güler, "Kıymetli dava arkadaşlarım, muhterem misafirler, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bursa Ülkü Ocakları olarak düzenlediğimiz bu iftar programında sizlerle bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu anlamlı davete katılan ve aynı sofranın etrafında bir araya geldiğimiz her bir dava arkadaşıma şükranlarımı sunuyorum. Mübarek Ramazan ayının mana yüklü, eşsiz ikliminden geçiyoruz. Manevi hazzın zirve yaptığı bu kutlu ayda, inşallah Cenab-ı Allah tuttuğumuz oruçları kabul eder, üzerimizden ihsanını esirgemez. Yardımlaşmanın, dayanışmanın, şefkatin, cömertliğin ve merhametin adı olan Ramazan ayının, yüreklerimizdeki imanı tazelemesini, ruhumuzu arındırmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

KALEMLERİNİZE SARILIN

Türklerin büyük ve şanlı bir tarihe sahip olduklarını hatırlatan Güler, "Ne mutlu bize ki böyle bir ecdada böyle şanlı ve övünülesi bir tarihe sahibiz. Ancak; şuurlu Türk Milliyetçileri olarak tarihimizle övünmenin bizleri bir yere götürmeyeceğini çok iyi biliyoruz. Bizler, tarihten güç ve ışık alarak yeni şeyler başarmak azminde ve kararlılığındayız. Ülkücüler dünyanın, teknolojinin, sanayinin, ekonominin, üretim ve tüketim biçimlerinin, medyanın ne yöne gittiğini çok iyi analiz etmek ve bu duruma ayak uydurmak zorundadır. Gerisinden takip ettiğiniz bir çağla yarışamaz, ardından koştuğunuz bir düşmanı yenemezsiniz! Kardeşlerim; tarihiniz size hız katsın. Ancak ufkunuz tarihinizi aşamazsa hüsran kaçınılmaz olacaktır, bunu asla aklınızdan çıkarmayın. Tarihin bizlere biçtiği vazifeyi yerine getirebilmek için kalemlerinize sarılın, kitaplarınızı kucaklayın, üniversitelerde sabahlayın... Her ne iş yapıyorsanız en iyisini yapmak için gecenizi gündüzünüze katın.

KAN VE GÖZYAŞI

Ramazan ayına burum bir şekilde girdiklerini vurgulayan Ülkücü Ocakları İl Başkanı Kasım Güler, "Kıymetli dava arkadaşlarım; bizlerin huzur ve bolluk içinde geçirdiği Ramazan ayı, gönül coğrafyamızın uzandığı birçok yerde ne yazık ki kan, gözyaşı ve sefaletle karşılanmıştır.  Musul'da, Kerkük'te, Suriye'de, Doğu Türkistan'da ve Filistin'de bulunan kardeşlerimiz bir yandan; etnik, dini ve mezhepsel zulmün altında inlerken öbür yandan da yokluk ve sefalete karşı mücadele vermektedirler. Kıtlık, istikrarsızlık ve iç çatışmaların yaşandığı Afrika'nın birçok ülkesinde ise din kardeşlerimiz adeta ölüm kalım savaşı vermektedir" dedi.

KERKÜK, GAZZE...

İslam coğrafyasının içinde bulunduğu tabloya dikkat çeken Güler, "İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayını idrak ederken; bir parça ekmeğe, bir yudum suya muhtaç çocukların perişan halini iliklerimize kadar hissedemiyorsak... Gazze'de eşini ve iki oğlunu İsrail zulmüne kurban vermiş acılı annenin feryatları kulaklarımızda çınlamıyorsa, Suriye'de, henüz 2 yaşındaki bebeğini bombalanan evinin enkazında arayan bir babanın gözyaşları yüreğimizi delip geçmiyorsa, Kerkük'te, baskıcı rejime karşı hak mücadelesi veren Türkmen kardeşlerimiz için endişe duymuyorsak tuttuğumuz oruçlar eksik ve anlamsız olacaktır" diye konuştu.

KÜRESEL DÜZEN

Dünyadaki giderek artan gelir adaletsizliğine vurgu yapan Ülkücü Ocakları Başkanı Güler, "Dünyanın bir yüzünde insanlar güvenli bir biçimde varlık, lüks ve israf için de gününü gün ederken, ölümün kol gezdiği öbür yüzünde içecek su, karnını doyuracak ekmek bulamayan milyonlarca insanın vahim tablosu gönüllerimizi yakmaktadır.  Bu eşit olmayan, haksız, ahlaksız, vicdansız, küresel düzene rıza gösteremeyiz. Hele hele yokluk, sefalet, kan ve gözyaşının, artık Türk İslam coğrafyası ile bir anılır olmasını asla kabul edemeyiz. Türk'ün adil yönetimi altında; bir zamanların refah, huzur, kardeşlik ve bereket şehirleri olan coğrafyaların şimdiki yürek burkan halleri bize bir hakikati haykırmaktadır; Türk varsa adalet vardır! Türk varsa huzur vardır! Türk varsa bereket vardır!" ifadelerini kullandı.

'TÜRK ADİLDİR'

Güvenliğin, adaletin ve huzurun olmadığı coğrafyalardaki insanların sadece Türkiye'ye ve Türklere güvendiğine dikkat çeken Kasım Güler, "Gözü yaşlı Suriyelilerin, yüreğini acı kaplayan Türkmen kardeşlerimizin şanlı Türk ordusunu dört gözle beklemeleri, Mehmetçiği sevinçle karşılamaları boşuna değildir. Bugün ezilen, yok sayılan, hakkı çiğnenen, ekmeği alınan, yuvası dağıtılan, toprağından koparılan Türkmen de, Kürt de, Arap da ay yıldızlı al bayrağı gözlemektedir. Mübarek Mescid-i Aksa Türk'ü özlemektedir. Kerkük'ün heybetli kalesi Türk'e hasret kalmıştır. Tuna'nın hırçın suları Türk akıncılarını gözlemektedir. Karabağ'ın kanla sulanmış toprağı adımızı çağırmaktadır. Doğu Türkistan'ın yiğitleri bizden işaret beklemektedir. Çünkü tarih tüm dünyaya öğretmiştir ki; Türk adildir! Türk kudretlidir! Türk merhametlidir!" ifadelerini kullandı.

'ÖVÜNMEK YETMEZ'

Türklerin büyük ve şanlı bir tarihe sahip olduklarını hatırlatan Ülkü Ocakları Bursa İl Başkanı Kasım Güler, "Ne mutlu bize ki böyle bir ecdada böyle şanlı ve övünülesi bir tarihe sahibiz. Ancak; şuurlu Türk Milliyetçileri olarak tarihimizle övünmenin bizleri bir yere götürmeyeceğini çok iyi biliyoruz. Bizler, tarihten güç ve ışık alarak yeni şeyler başarmak azminde ve kararlılığındayız. Ülkücüler dünyanın, teknolojinin, sanayinin, ekonominin, üretim ve tüketim biçimlerinin, medyanın ne yöne gittiğini çok iyi analiz etmek ve bu duruma ayak uydurmak zorundadır. Gerisinden takip ettiğiniz bir çağla yarışamaz, ardından koştuğunuz bir düşmanı yenemezsiniz! Kardeşlerim; tarihiniz size hız katsın. Ancak ufkunuz tarihinizi aşamazsa hüsran kaçınılmaz olacaktır, bunu asla aklınızdan çıkarmayın. Tarihin bizlere biçtiği vazifeyi yerine getirebilmek için kalemlerinize sarılın, kitaplarınızı kucaklayın, üniversitelerde sabahlayın... Her ne iş yapıyorsanız en iyisini yapmak için gecenizi gündüzünüze katın.

24 HAZİRAN SEÇİMLERİ

Türkiye'nin karşı karşıya olduğu iç ve dış tehditlere de dikkat çeken Güler, "İşte tamda bu nokta da Türk dünyasının bilge lideri Devlet Bahçeli Beyefendi'nin uyarıları bizim için hayati önem taşımaktadır. Ülkede her şey güllük gülistanlıkken, başımıza gelecek felaketleri önceden görerek bizleri ikaz eden bilge liderin 24 Haziran'da gerçekleştirilecek olan seçimler öncesinde söylediklerine kulak verin. Türkiye'nin beka sorununa dikkat çeken liderimiz, bizlerden güçlü bir siyasal temsil için gayret beklemektedir. Bölgesel gelişmeler, ekonomik göstergeler, gönül coğrafyamızın içinde bulunduğu ateş çemberi de göz önüne alındığında yeni siyasal dönemde güçlü bir MHP'ye ihtiyacımız vardır. Milliyetçi Hareket Partisi, Meclis'te ne kadar güçlü temsil edilirse Türkiye o kadar güçlü olacaktır. Bu nedenle yaklaşan seçimler öncesi hepinizden gayret ve fedakârlık beklemekteyim.  Hakkı tutup kaldırma mücadelesinde terleyeceğiz, yorulacağız, uykusuz kalacağız ancak vazifemizi ihmal etmeyeceğiz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.