Hava Durumu

Bursa'da ülkücüler sokağa döküldü: 'Darağaçları kurulsun'

Türkiye'yi sarsan çocuk cinayetleriyle ilgili açıklama yapan Ülkü Ocakları Bursa İl Başkanı Kasım Güler, "Çocuklarımızın kanına giren canilerle birlikte, tecavüz suçunu işleyenler ve ülkemizin birliğine kast eden bölücü hainler için darağaçların kurulması artık kaçınılmazdır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2018 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2018 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da ülkücüler sokağa döküldü: 'Darağaçları kurulsun'

Türkiye peş peşe meydana gelen çocuk istismar ve cinayetlerinin ardından ayağa kalktı. Ankara'da katledilen 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara ve Ağrı'da öldürülen 4 yaşındaki Leyla Aydemir cinayetlerinin ardından yurdun dört bir yanında vatandaşlar sokağa döküldü. Bursa'da da, Ülkü Ocakları İl Başkanlığı öncülüğünde Heykel Atatürk Anıtı önünde toplanan yüzlerce kişi 'Çocuk Susar Sen Susma' adıyla eylem yaptı.

ÜLKÜCÜLER SOKAKTA

Atatürk Anıtı önünde toplanan kalabalık adına açıklama yapan Ülkü Ocakları Bursa İl Başkanı Kasım Güler, "Türkiye bir süredir acı, keder ve şüphe tünelinden geçmektedir. Gözümüzün nuru, gönlümüzün çiçeği, geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz masum evlatlarımız yüreklerimizin kaldırmayacağı cinayetlere kurban gidiyor.  Ankara Polatlı'da, 22 Haziran günü kaybolan 8 yaşındaki Eylül kızımızın canice öldürüldüğü ortaya çıktı.  Eylül'e kıyan; gözü dönmüş, insanlıktan nasibini almamış soysuz, masum yavrumuzun körpe bedenini bir direğin altında gömmüştür. Türkiye Eylül'ün acısı ile gözyaşı dökerken, bir kara haber de Ağrı'dan gelmiştir. Ağrı'da, dedesini ziyaret etmek için gittiği köyünde kaybolan 4 yaşındaki Leyla kızımız da Eylül gibi katledilmiştir. Minik Leyla'yı kaçıran caniler, açlıktan ölen sabinin cansız bedenini bir su kenarına atıp kaçmışlar" diye konuştu.

'İNSANLIĞIMIZDAN UTANIYORUZ'

Ankara ve Ağrı'da peş peşe meydana gelen vahim olaylar karşısında ne diyeceklerini bilemediklerini belirten Başkan Güler, "Sokakta gördüğümüz minik yavrularımızın yüzüne nasıl bakacağımızı şaşırdık. İnsanlığımızdan utanır hale geldik. Evlatlarımızın başını okşarken ellerimiz titriyor, gözlerimiz doluyor. Eylül'e birlikte; yüzümüzdeki tebessümler ve geleceğe olan inancımız da toprağa gömülmüştür. Leyla'yla birlikte; yüreklerdeki iyilik, sevgi ve merhamet de terkedilmiştir. Biz ne ara bu kadar gaddar olduk?  Biz ne ara zalimlerin yanında saf tutmaya başladık? Biz ne ara insanlığımızdan vazgeçtik?  Biz ne ara kötülükte şeytanla yarışır hâle geldik?  Yaşanılanları nasıl kabulleneceğiz, başımızı yastığa koyup da nasıl uyuyacağız?  Minik Leyla'nın gözleri hesap sormayacak mı bizden?" ifadelerini kullandı.

100 BİN ÇOCUK...

Çocuklarını koruyamayan bir milletin geleceğinin hüsran olacağını vurgulayan Ülkü Ocakları Bursa İl Başkanı Kasım Güler, "Türkiye İstatistik Kurumu adli kayıtlarına göre son 8 yılda Türkiye'de kaybolan çocuk sayısı 100 bini aşmış durumda. Bu çocuklardan büyük kısmı sağ salim bulunarak ailelerine teslim edilirken, ne yazı ki bazılarından ise acı haber geldi. Aziz Türk Milleti çocuklarının başına gelen felaketlere karşı artık susamaz. Yaşanılanlar tahammül sınırını çoktan aşmıştır. Sokaklardan taşan, toplumun vicdanından yükselen 'idam' seslerini sonuna kadar destekliyoruz. Milletimiz çocuklarına uzanan ellerin kırılmasını, bakan gözlerin oyulmasını istiyor! Bu feryada bu isteğe siyasi irade artık kayıtsız kalamaz" dedi.

ERDOĞAN'A ÇAĞRI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da çağrı yapan Başkan Güler, "Nisan ayında gerçekleştirilen referandum öncesinde, 'Meclis idamı çıkartıp önüme getirirse ben onaylarım' diyen Sayın Cumhurbaşkanımızın artık harekete geçmesini bekliyoruz. Yüreği parçalanmış anaların, gözü yaşlı babaların, öfkesini içinde tutmakta zorlanan milyonların 'idam' çığlıklarına hiç kimse kulaklarını tıkayamaz. Çocuklarımızın kanına giren canilerle birlikte, tecavüz suçunu işleyenler ve ülkemizin birliğine kast eden bölücü hainler için darağaçların kurulması artık kaçınılmazdır. Çocukların özgürce sokaklarda koşturduğu, dağlarında hainlerin yerine çiçeklerin açtığı, kadınlarımızın güven içinde yaşadığı bir Türkiye için; idam cezasının çıkarılmasını destekliyor ve bu uğurda elimizden gelen tüm çabayı göstereceğimizi aziz vatandaşlarımıza bildiriyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.