Hava Durumu

Bursa'da ürünlerine el konulan Zeynep Teyze'ye müjde! Başkan elini öptü, gönlünü aldı

Bursa Tahtakale Meydanı'nda geçtiğimiz günlerde 91 yaşındaki Zeynep Karabıyık'ın sattığı ürünlerin zabıta ekipleri tarafından kaldırılması büyük tepki çekmişti. Başkan Dündar, Zeynep Teyze'yi Yiğitali Köyü'ndeki bahçesinde ziyaret ederek elini öptü, gönlünü aldı. Dündar, "Zeynep Teyze'miz ürünlerini dilediğince satacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2019 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2019 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da ürünlerine el konulan Zeynep Teyze'ye müjde! Başkan elini öptü, gönlünü aldı

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, hafta başında Tahtakale Meydanı'nda vatandaşların rahat yürüyebilmesi adına kaldırım işgallerine karşı uygulama yaptı. Meydanda hem yaya hem de araç trafiği yoğunluğu yaşanmasından dolayı saat 13.00'e kadar satış yapmalarına izin verilen üreticiler, defalarca uyarılmasına rağmen satışlarına devam etti. Bunun üzerine zabıta ekipleri, kaldırımların işgaline karşı harekete geçti.



Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Zeynep Karabıyık'ı ceviz topladığı Yiğitali Mahallesi'ndeki bahçesinde ziyaret etti. Yaşlı teyze ile bahçede oturan Başkan Dündar, bundan sonra Zeynep teyzenin istediği zaman gidip Tahtakale Meydanı'nda ürünlerini satabileceğini söyledi.



"Pazardan alınan ürünlerin orada satılmasına karşıyız"

Tahtakale Çarşısı'nın dağ yöresindeki köylerde üretim yapan vatandaşların ürünlerini sattığı bir nokta olduğuna vurgu yapan Başkan Dündar, "Bizler Tahtakale Çarşısı ve Meydanı'nda dağ köylerindeki üreticilerimizin yetiştirdikleri ürünlerini satmasını istiyoruz. Fakat görüyoruz ki bazı kişiler pazardan aldıkları ürünleri köyde yetiştirilmiş gibi oraya götürerek satıyor. Biz bu durumu engellemek istiyoruz. Zeynep Teyzemizin tezgahına kimse dokunamaz. Yetiştirdikleri ürünleri her zaman orada satacaktır. Çünkü teyzemiz kendi ürününü toplayarak orada satıyor. Bizlerin ve vatandaşın da istediği bu. Dağ yöresinde yetiştirilen ürünlerin orada satılması. Biz Zeynep Teyzemizi bu konuda destekliyoruz. Bundan sonra da onu oradan kimse kaldıramaz. Çarşımızın o noktasını köylü üreticilerimiz için daha da güzel hale getireceğiz. Zeynep teyzemiz orasının bereketi. Herkese de Allah O'nun gibi alın teriyle parasını kazananlardan yapsın" dedi.

Öte yandan Başkan Dündar, sabah saatlerinde de restorasyonu tamamlanan ve açılışı için gün sayan Tahtakale Çarşısı'nı ziyaret ederek esnafla sohbet etti.
Başkan Dündar, ""Önceki gün burada yapılan bir algı operasyonudur. Burada bir hizmet yapıldı. Bunun önünü kimse kesemez. Bunu biz yaptık, kim kazanıyor esnaf kazanıyor buraya gelen kazanıyor. Uludağ köylerindeki üreticiler kazanıyor.

Pazardan kimse girmesin buraya, siz kazanın bizim amacımız budur. Burası bu bölge, dağ bölgesinin insanındır. Şehirdeki vatandaşların gelip ticaret yaptığı bir nokta. Burası daha güzel olacak. Ama şimdi biri gelip bozacak. Kimse bu haberi söylemiyor. Bunu biz kendimize yapmadık ki. Buraya girmeye korkuyorduk biz. Şimdi size düşen buraya sahip çıkmak. Biri gelecek burada kafasına göre diyecek ki, başka bir şey uydurup yapılan hizmeti gölge düşürecek. Yapamaz arkadaş .Bursa'nın sahibi var. En yakın sürede buranında açılışını yapacağız. Açılışla birlikte tüm Türkiye bunu görsün'' dedi.

Artık telefonla çekim yapanların kameraman ve gazeteci olduğunu vurgulayan Dündar, '' Artık sizin işi zorluğu kalmadı arkadaşlar. Şimdi herkes bir şey çekiyor kendine göre pazarlıyor'' diyerek sözlerine son verdi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.