Hava Durumu

Bursa'da vahşice öldürülen genç kızın davasında flaş gelişme!

Bursa'da üniversite öğrencisi Sinem Yurdanur cinayetiyle ilgili verilen karar Yargıtay tarafından bozuldu. Dava yeniden ele alınacak.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2018 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2018 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da vahşice öldürülen genç kızın davasında flaş gelişme!

Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Sinem Yurdanur, 26 Temmuz 2010 tarihinde sınava girmek için İstanbul Çatalca'dan geldiği İnegöl'de kaybolmuş, tüm aramalara rağmen bulunamamıştı. Genç kızın en son Kültürpark'ta, sevgilisi olduğu iddia edilen Emrah K. ile görüştüğü iddia edilmişti. Bir çok suçtan adli kaydı bulunan Emrah K., gözaltına alınmış, olayla ilgisinin bulunmadığını söyleyince serbest bırakılmıştı. Emrah K., geçen yıl mart ayında Alanyurt'taki bir evde yapılan uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınacağı sırada, tabanca ile göğsüne tek el ateş ederek intihar etmişti.

Cinayetle alakalı "tasarlayarak adam öldürme" suçundan yargılanan Erdal G., 3 yıl 6 ay, Rıfat A. ise 8 ay 12 gün hapis cezasına çarptırılarak tahliye edilmişlerdi. Verilen karar, 17 Aralık 2017 tarihinde Yargıtay tarafından bozuldu. Sinem Yurdanur cinayeti ile alakalı, suç delillerini gizledikleri gerekçesiyle Erdal G. ve Rıfat A. yeniden hakim karşısına çıkacak. İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay'dan bozularak geri gönderilen dava dosyanın ilk duruşma tarihini 19 Haziran 2018 olarak belirledi.

Erdal G.'nin, Yurdanur'u intihar eden arkadaşı Emrah K.'nin öldürdüğünü söyleyerek, cesedin atılmış olabileceği adresi polise bildirmişti. Cinayetten 3 sene sonra yapılan keşifte battaniyeye sarılı olan ve içerisinde sadece saç ve kemiklerin bulunduğu ceset bulunmuştu. Bulunan kemik parçaları ve saç tellerinin Sinem'e ait olduğu tespit edilmişti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.