Hava Durumu

Bursa'da veteriner hekimlerin sorunları masaya yatırıldı! 'Acil çözüm bekliyoruz'

Bursa Veteriner Hekimler Odası (BVHO) Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bu yıl uygulamaya giren e-reçete ve İTS (İlaç Takip Sistemi) uygulamaları hakkında üyelerini bilgilendirdi. Veteriner Hekim Melike Baysal, "Muayenehane, hastane, kamu ve özel sektörde tüm hak kayıplarına rağmen büyük özveriyle görev yapan veteriner hekimlerin sesi artık duyulmalıdır. BVHO olarak bu sorunları her platformda sık sık dile getireceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2018 19:48
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2018 19:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da veteriner hekimlerin sorunları masaya yatırıldı! 'Acil çözüm bekliyoruz'

Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Çok Amaçlı Salonu'nda yapılan toplantıda, elektronik takip sistemi ve mesleğe dair sorunlar da konuşuldu. Veteriner Hekim Muayenehanesi, poliklinikler ve hastanelerde denetim görevleri de bulunan Kamu Veteriner Hekimleri ile Serbest Veteriner Hekimler arasındaki diyalogların geliştirilmesi amacını da taşıyan toplantı oldukça verimli geçti.

Toplantıya Bursa İl Gıda ve Tarım Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Veteriner Hekimler İlker Bektaş, Sebahattin Bölükbaşı ve Yusuf Enginar da kamu adına katıldı.

Mesleki sorunların da değerlendirildiği toplantıdan sonra değerlendirme yapan BVHO Genel Sekreteri Veteriner Hekim Melike Baysal, "Tek Dünya, Tek Sağlık" konseptinin Veteriner Hekimler olmadan gerçek anlamını bulamayacağını söyledi.

BVHO olarak, olağan akışına bırakılan süreci tersine çevirebilmek için mücadele edeceklerini vurgulayan Veteriner Hekim Melike Baysal, mesleğinin mensupları olarak bir araya gelmeye, birlikte mücadele etmeye kararlı olduklarını da vurguladı. BVHO olarak, çok sayıda organizasyon yaparak ve kurdukları komisyonları çalıştırarak veteriner hekimlerin yanında olacaklarını söyleyen  Baysal, "Sorunları tespit edecek ve bunları çözmek için var gücümüz ile mücadele edeceğiz. Somut sorunları tartıştığımız ve bazı sonuçlarla çıktığımız geçen haftaki üç toplantımız bunun göstergesidir" dedi.

Baysal, BVHO'nun bir yandan meslek içi eğitimler, diğer yandan da, "Tek Sağlık" konseptinin tüm paydaşları olan ilgili meslek disiplinleri ile ortak çalışmalar yaparak, toplum ve hayvan sağlığının korunmasında veteriner hekimlerin taşıdıkları sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceklerine vurgu yaptı.

Baysal, "Dile getirmekten asla vazgeçmeyeceğimiz konulardan bir diğeri de, veteriner hekim yetiştiren fakültelerin sayısının azaltılması, mevcutlardaki eğitimin kalitesinin iyileştirilmesi ve taban puanlarının arttırılması olacak" dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerin sadece veteriner hekimler için değil, bu alandaki herkes için olması gerektiğine de vurgu yapan

Baysal, veteriner hekim denetimi olmadan, sağlıklı hayvansal gıda olmayacağı gerçeği ile hem toplumumun hem de Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yüzleşmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Veteriner Hekim Baysal, "Sayın Bakan Bekir Pakdemirli'nin, içinden geldiği sektör nedeniyle bu gerçeği çok iyi bildiğinden eminiz ve duyarlılık göstereceğini düşünüyoruz. Muayenehane, hastane, kamu ve özel sektörde tüm hak kayıplarına rağmen büyük özveriyle görev yapan veteriner hekimlerin sesi artık duyulmalıdır. Ülke ekonomisinde önemli bir yere sahip olan veteriner hekimlerin sorunları çığ gibi büyümektedir ve acil çözümler beklemektedir. BVHO olarak bu sorunları her platformda sık sık dile getireceğiz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.