Hava Durumu

Bursa'da vicdansız sürücü cezasız kalmadı!

Bursa'da engelli bir vatandaşı özel halk otobüsüne almayan vicdansız sürücü cezasız kalmadı. İnfial yaratan görüntülerin ardından açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, "Araç tespit edildi. Gerekli cezai müeyyide uygulandı. Hiçbir engelli kardeşimizin mağdur olmasına müsaade edemeyiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2018 20:40
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2018 20:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da vicdansız sürücü cezasız kalmadı!

Bursa'da Necla D. isimli engelli vatandaşın akülü sandalyesiyle durakta beklerken özel halk otobüsüne alınmamasıyla ilgili görüntüler Türkiye'nin gündemine oturdu. Geçirdiği trafik kazası sonucu omurilik felci olan ve tekerlekli sandalye kullanmak zorunda kalan AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, kamuoyunun vicdanını yaralayan söz konusu haberle ilgili "Bursa'da durakta otobüs bekleyen engelli bir kadının soğuk havada özel halk otobüsüne alınmamasıyla ilgili görüntüler yüreğimizi sızlattı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'a konuyu ilettim. Kendisi Burulaş Genel Müdürümüze araştırma yapılması için talimat verdi" dedi.

"DUYARLI OLMALARINI BEKLİYORUZ"

Aktaş'ın kamuoyunun vicdanını sızlatan bu acı olay için gereğini yapacağından şüphesinin olmadığını belirten Karaburun, "Kendisinin engellilerimize olan ilgisine yakından şahidiz. Özellikle halk otobüsü şoförlerimizin şehit yakınları, gazilerimiz, engellilerimiz, kadınlarımız, hamile vatandaşlarımız ve yaşlılarımız gibi böylesine hassas konularda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Hiçbir engelli kardeşimizin bir otobüsün arkasından böyle çaresizce bakmasına vicdanımız dayanmaz. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a duyarlılığı için engellilerimiz ve Bursalı hemşehrilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

TESPİT EDİLDİ

Aktaş da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, tekerlekli sandalye kullanan engelli kadını almayan özel halk otobüsünün tespit edildiğini belirterek, "Araç tespit edildi. Gerekli cezai müeyyide uygulandı. Ayrıca o esnada durağa park eden araçlara da ceza uygulanıyor. Hiçbir engelli kardeşimizin mağdur olmasına müsaade edemeyiz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.