Hava Durumu

Bursa'da yakalanan eski ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında karar verildi!

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski ÖSYM Başkanı Ali Demir, "silahlı terör örgütüne" üyelik suçundan tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemece, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2019 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2019 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da yakalanan eski ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında karar verildi!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün ÖSYM Başkanlığındaki yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Demir, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Soruşturmayı yürüten savcı tarafından ifadesi alınan Demir, ardından "silahlı terör örgütüne üyelik" suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. 

Mahkeme, "elektronik kelepçe takmak suretiyle konutu terk etmeme" adli kontrol şartıyla şüpheli Demir'i bıraktı.     

Aynı soruşturma kapsamında Demir ile birlikte gözaltına alınıp sabah saatlerinde adliyeye getirilen 7 şüphelinden 4'ü tutuklanırken, 3'ü adli kontrol şartıyla salıverildi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün ÖSYM Başkanlığındaki yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 34 kişi hakkında gözaltı kararı vermişti.

Bunun üzerine Ankara merkezli İstanbul, Adana, Eskişehir, İzmir, Nevşehir ve Trabzon'da eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmişti.

Eski ÖSYM Başkanı Demir, Bursa Kestel'de Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir tekstil firmasında, diğer şüpheliler ise farklı adreslerde gözaltına alınmıştı.

ALİ DEMİR HANGİ FABRİKADA YAKALANDI?

Gazetemizin usta kalemlerinden Yüksel Baysal, Demir'in hangi fabrikada yakalandığını ve olayın nasıl geliştiğini "Bir gözaltı hikayesinin arka planı" adlı yazısında kaleme aldı.

YAZIYI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ALİ DEMİR KİMDİR?

1959'da Konya'da doğdu. 1982 yılında İTÜ Makine Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Demir, aynı bölümde yüksek lisansını tamamladı ve daha sonra İngiltere'deki Loughborough Teknoloji Üniversitesi'nde doktorasını yaptı. İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü yapan Demir, İTÜ'de Tekstil Mühendisliği Anabilim Dalı öğretim üyeleri arasında yer alıyor. İki çocuk babası. İngilizce ve Almanca biliyor. Büyük kızı Yeditepe Diş Hekimliği Fakültesi'nde öğrenci. Diğeri ise bu yıl üniversite sınavlarına girdi ve ablasıyla aynı okulu kazandı. Demir'in eşi de diş hekimi. Tekstil alanında birçok projede danışmanlık yapmış ve TÜBİTAK'ta birçok proje yürütmüştür. Prof. Dr. Ünal Yarımağan'ın ÖSYM Başkanlığından istifa etmesinin ardından, ÖSYM Başkanlığı'na İTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Demir vekaleten görevlendirildi.

KPSS Soruşturması'nda şüpheli sıfatıyla ifadeye davet edilen ÖSYM eski Başkanı Ali Demir adli kontrol istemiyle mahkemeye sevk edildikten sonra serbest bırakılmıştı. Söz konusu sınavın yapıldığı sırada ÖSYM Başkanlığı görevini yürüten Ünal Yarımağan da şüpheli sıfatıyla ifade vermişti. Tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen Yarımağan, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.