Hava Durumu

Bursa'da yardımseverlerin ameliyat ettirdiği gencin en büyük hayali kütüphane kurmak!

Bursa'da tavuk karası olarak da bilinen "retinitis pigmentosa" hastası genç, yardımseverler tarafından yaptırılan ameliyatla yeniden görmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2019 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2019 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da yardımseverlerin ameliyat ettirdiği gencin en büyük hayali kütüphane kurmak!

Bursa'da doğuştan "retinitis pigmentosa" hastası olan ve ve doktorların "Tedavisi yok, kör olduğunda getirin" dediği 18 yaşındaki Muhammet Balcı, yardımseverler tarafından ameliyat ettirildi. Yardımseverler tarafından toplanan parayla Eskişehir'de sağ gözünden ameliyat ettirilen Muhammet, diğer gözünün de ameliyat ettirilip sağlığına kavuşacağı gün için sabırsızlanıyor. 

Doğuştan tavuk karası hastalığıyla mücadele ettiğini söyleyen Muhammet Balcı, "Okula başladığımda hastalığımı fark ettik. Gözlük kullandım, ama fayda etmedi. Ameliyat olduktan sonra daha iyiyim. İyileşeceğimi ümit ediyorum" dedi. 

"Okula tek başına gidebilmek çok güzel bir duygu" 

Yıllar sonra okula karne almak için tek başına gittiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Muhammet, "Okul birincisi oldum. 95 ortalamayla takdir aldım. Çok mutluyum. Karnemi almak için tek başıma okula gittim. Tek başına okula gitmek çok güzel bir duyguydu. Diğer insanlara imrenirdim. Herkes gibi görmek çok güzel" dedi.

Kitap okumayı çok istediğini ifade eden Muhammet, "Hep kitap okumak istiyorum. Daha çok iyileşince kendime bir kütüphane kurup, bütün kitapları okumak istiyorum" diye konuştu. 


Muhammet'i 6 senedir tanıyan ve hastalığında ona yardımcı olan Filiz Yıldırım, "Muhammet'in gözlerinde sıkıntı vardı. Ama böyle ileri seviyede olacağını, tamamen görme kabiliyetini kaybedeceğini bilmiyordum. Bunu öğrendiğimizde yardım için İhlas Haber Ajansı'na başvurduk. Haberi gören Dilek Yamakoğlu bizi telefonla aradı. Muhammet'in tedavi edilmesi ve tekrar görebilmesi için çaba harcayacağını söyledi. Eskişehir'de bir doktor bulmuş. Bazı vatandaşlardan Muhammet'in ameliyatı için yardım topladı. Muhammet'in gözlerinde ilaçtan dolayı şu an bir bulanıklık var, 10 gün sonra Eskişehir'e kontrole gideceğiz. Görme yetisini kazanabileceğinin kesin bir çözümü yok. Kontrolden sonra ne olacağını göreceğiz. Bize yardımcı olan herkese teşekkür ederim" diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.