Hava Durumu

Bursa'da yılbaşı hazırlığı

Yılbaşına sayılı günler kala kış turizminin en önemli merkezlerinden Uludağ'a ulaşımı sağlayan teleferiğin 1 Aralık Pazar günü saat 02:30'a kadar açık olacağı belirtildi. Güvenlik önlemlerinin de had safhaya çıkarıldığı kentte yılbaşı akşamı 4 bin polisin görev yapacağı kaydedildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2017 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2017 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da yılbaşı hazırlığı

Yeni yıla sayılı günler kala kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'a alternatif ulaşımı sağlayan teleferik saat ve seferlerinde değişiklik yapıldı. Bursa Teleferik Müdürü Erdal Er, "Çalışma saatlerimiz sabah 08:00 akşam 20:00 idi. Teleferik 31 Aralık Pazar günü saat 02:30'a kadar açık olacak. Uludağ'a ziyaretçi çekebilmek için böyle bir uygulamaya gittik. Geçtiğimiz yıllarda Uludağ'a yaklaşık 6 bin kişi taşımıştık. Bu seneki hedefimiz ise 8 bin kişi" dedi. 176 kabin ile saatte bin 500 yolcu taşıma kapasiteli teleferik, 9 kilometre ile dünyanın en uzun teleferik hattı.

4 BİN POLİS GÖREV YAPACAK

Bursa Valisi İzzettin Küçük de, yılbaşı akşamı alınacak güvenlik tedbirleri ile alakalı açıklamalarda bulundu."Yılbaşı akşamı ve gündüzü ile ilgili olarak yarından itibaren çok güçlü şekilde sahada olacağız" diyen Vali Küçük, "Vatandaşlarımızın yılbaşını huzur içerisinde geçirmesi için bütün personelin izinleri kaldırıldı. Hepsi şehir merkezinde görev yapacak. Hastanelerimizde ve itfaiye personelimizde gerekli tedbirler alındı. Yılbaşı akşamı 4 bin civarında polis görev alacak. Kırsal alanda da jandarmamız görev yapacak" ifadelerini kullandı. Küçük, Uludağ'da da bugünden itibaren kontrol, arazi içerisinde güvenlik teşkilatı ile AFAD, UMKE ve JAK gibi güçlü arama kurtarma ekiplerinin görev yapacağını açıkladı.

2017 YILI DEĞERLENDİRMESİ

2017 senesini de değerlendiren Küçük, "2017 yılı toparlandığımız, acılarımızı sardığımız ve üzerine hamle yaptığımız, performansımızı yükselttiğimiz bir yıl oldu. Özel ve kamu sektörünün yatırımlarının çok önemli ölçüde arttığı bir yıl oldu. 11 aylık ihracat rakamlarımız 13 milyarı geçti. Aralık rakamları geldiğinde göreceğiz. 14 milyarı devirip, 15 milyara gidiyoruz. İstihdamda da önemli bir artış oldu. Kapanan şirket sayısı 930 iken, açılan şirket sayısı 3 bin 700. Bütün bu rakamlar Bursa'nın hamle yılı, gelişme yılı, yükselme yılı olarak adlandırabiliriz. Pek çok projenin de yürüdüğü ve artık 2019'da bitme aşamasına gelecek. İzmir otobanı 2018 sonunda hizmete girecek. Ayrıca hızlı tren 2019 yılında hizmete girecek. Şu anda çalışmaları devam ediyor. Şehir hastanesi ve pek çok hastane 2018 ve 2019 yıllarında hizmete girecek. Bütün bunlar bizim geleceğe ümitle bakmamıza vesile olan işler. Ben Bursa halkının yeni yılını tebrik ediyorum. Sevdikleriyle, aileleriyle nice mutlu yıllar yaşamalarını diliyorum" dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.