Hava Durumu

Bursa'da YKS krizi! Gözyaşlarına boğuldu, devreye polisler girdi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde YKS'ya girecek öğrenci, kimliğini arabada unutunca büyük telaş yaşadı. Genç kız, sınava dakikalar kala kimliğine ulaşabildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2019 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2019 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da YKS krizi! Gözyaşlarına boğuldu, devreye polisler girdi

Milyonlarca öğrencinin iyi bir üniversite kazanmak için ter döktüğü Yükseköğretim Kurumları Sınavı Bursa'da gerçekleşti.  Bir yıl boyunca hazırlandıkları sınava girmenin heyecanını yaşayan Bursalı öğrencileri aileleri de yalnız bırakmadı. Kimi öğrenciler imtihana saatler öncesinden gelirken, bazı öğrencilerin ise son dakikada sınava koşarak girdiği görüldü.

Bursa'da 2 öğrenci ise sınava kimlik yerine ehliyetle geldiği için alınmadı. Bu öğrenciler duruma tepki gösterdi. Sınava girecek öğrencilerin heyecanlı olduğu her halinden belli olurken, öğrencilerin heyecanına ailelerinin de ortak olduğu görüldü. Saat 10:00"da bütün okulların kapıları kapanırken, bu saatten sonra gelen öğrenciler sınava giremedi. 

Bir yıl boyunca hazırlandıkları sınava girmenin heyecanını yaşadıklarını ifade eden öğrenciler, "Bu sınav bizim için çok mühhim. Sınavı en iyi şekilde kazanarak iyi bir üniversiteye gitmeyi hedefliyoruz. İlk defa gireceğimiz için çok heyecanlıyız" dedi.

Sınavda çocuklarını yalnız bırakmayan aileler ise, "Bugün çocuklarımıza destek olmak için geldik. Çok büyük emeklerle çocuklarımızın bugüne kadar iyi bir eğitim alması için uğraştık. İnşallah bu sınavda çocuklarımız emeklerinin karşılığını alıp iyi bir üniversite kazanır" şeklinde konuştu. 

Sınavın başlamasıyla birlikte okul bahçesinde bulunan aileler öğrencilerin rahatsız olmaması için okul dışına çıkarıldı.  Öte yandan Yıldırım Şehit Öğretmen Kubilay Anadolu Lisesi'nde de bir öğrenci kimliği olmadığı için kapıdan geri çevrildi. 

DEVREYE POLİSLER GİRDİ

İnegöl'de ise Hazal Bozkurt isimli genç kız kimliğini araçta unutunca gözyaşlarına boğuldu.

Nuhmet Küçükçalık Anadolu Lisesine babası Necmettin Bozkurt ile gelen, Hazal Bozkurt kimliğini arabada unuttu.

Genç kız, arama noktasına geldiğinde kimliğinin olmadığını fark edince babası arayama başladı. Ancak genç kız bir türlü babasına ulaşamadı. Bunun üzerine emniyet ekiplerinden yardım istendi. 

Trafik ekipleri baba Necmettin Bozkurt'un ismini polis arabasıyla anons ederek ulaşmaya çalıştı. Genç kız ise sınava giremeyeceği için gözyaşlarına hakim olmadı. Hazal Bozkurt'u okulda bulunan görevliler sakinleştirmeye çalıştı. 

Sınava dakikalar kala babaya ulaşıldı. Arabada unutulan kimliğin getirilmesiyle Hazal Bozkurt sınava girdi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.