Hava Durumu

Bursa'da yollar 'Akşemsettin' için kapatıldı

Bir turizm şirketine satılan Akşemsettin gemisi 100 tonluk bir vinç ve 20 kişilik ekibin yaklaşık 3 saatlik çalışmasıyla karaya çıkarılarak 96 tekerlekli özel bir taşıma aracına yüklendi. Yollar trafiğe kapatıldı. Gemi 10 saat sonra Gemlik Körfezi'ne ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2018 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2018 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da yollar 'Akşemsettin' için kapatıldı

Bursa Deniz Otobüsleri AŞ'nin (BUDO), İznik Gölü'nde sefer yapan Akşemsettin Gemisi'ni satın alan turizm şirketi, söz konusu gemiyi 700 tonluk vinç yardımıyla karadan yürüttü. Gecenin ilk saatleriyle trafiğe kapatılan Akharem kavşağı ile Gölyaka Mahallesi arasındaki 20 kilometrelik yolu kullanılarak hareket ettirilen gemi, yaklaşık 10 saatlik yolculuğun ardından Gemlik Körfezi'ne vardı.

2015 yılında dönemin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından İznik Gölüne kazandırılan ve gölde gezi gemisi olarak 2 yıl hizmet veren Akşemsettin Gemisi, Altepe'den görevi devralan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın kararıyla Marmaris'te hizmet veren bir turizm şirketine satıldı.

GEMİ İZNİK GÖLÜ'NDEN ÇIKARILDI

Satışı yapılan Akşemsettin Gemisi, Orhangazi'de Gölyaka sahilinde yaklaşık 3 saatlik bir çalışma sonunda İznik Gölü'nden çıkarılarak 96 tekerlekli özel bir araca yüklendi. 100 tonluk özel bir vinç ve yaklaşık 20 kişilik bir ekibin yaptığı çalışmalar sonrasında gemi önce Orhangazi sahilindeki iskeleden Gölyaka sahiline getirildi. Burada dalgıçlar tarafından gövdesinden kalın iki halatla bağlanan gemi daha sonra vinçle kaldırılarak özel araca yerleştirildi.

GECE YARISI GEMLİK KÖRFEZİ'NE DOĞRU YOLA ÇIKTI

Akşemsettin Gemisi, gece saat 03.00'e kadar Gölyaka yolu üzerinde bekletildi. Trafiğe kapatılan Akharem Kavşağı ile Gölyaka Mahallesi arasındaki yolda gece saat 03.00te yola çıkarılarak 20 kilometrelik yolda karadan taşındı.

Geminin karadan taşınması nedeniyle Gölyaka ile Karsak Boğazı arasında yol trafiğe kapatıldı. Geminin taşınması sırasında, Yalova-Bursa yolunun Karsak Boğazı- Gemlik bölümü Bursa istikametinde trafiğe kapatıldı. Gemi 10 saatlik yolculuktan sonra Gemlik Körfezi'ne vardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.