Hava Durumu

Bursa'da yürek yakan dram: 'Yalvarıyorum, benim yavruma yardım edin'

Bursa'da hidrosefali hastalığı nedeniyle doğuştan beyninde su toplanan ve bu nedenle yürüme, konuşma ve duyma yetilerini kaybeden küçük Mehmet'in dramı yürekleri yaktı. Çocuklarını, maddi imkansızlıklar nedeniyle ameliyat ettiremeyen ve ameliyat için 20 bin liranın gerektiğini söyleyen çift, "Tüm Bursa iş adamlarına, Türkiye'deki bütün insanlara sesleniyorum, yalvarıyorum, yakarıyorum, ne olur Mehmet'imize sahip çıkalım. Benim yavruma yardım edin, yavrumu kurtaralım" diye çağrı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2018 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2018 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da yürek yakan dram: 'Yalvarıyorum, benim yavruma yardım edin'

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde yaşayan Yusuf ve Hasibe Salık çiftinin 3 çocuğu bulunuyor. 21 yaşındaki büyük çocukları engelli olan Salık çiftinin, 6 yaşındaki en küçük çocukları Mehmet'in de doğuştan "hidrosefali" hastalığı bulunuyor.

Anne karnında, kafatası su toplamaya başlayan küçük Mehmet'in hastalığı nedeniyle başı sürekli büyüme yapıyor. Hayati tehlike denilebilecek kadar önemli bir hastalığı bulunan çocuklarını doktorlara gösteren aile, 20 bin liralık ameliyat sonrasında çocuklarının yürüyebileceğini, konuşabileceğini öğrenmesinin üzerine, küçük Mehmet'i ameliyat ettirmek istese de, maddi yetersizliklerden dolayı ameliyat ettiremedikleri için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım istedi.

ÇOCUĞUMUN YÜRÜYEBİLMESİNİ, KONUŞMASINI İSTİYORUM

Çocuğunu ameliyat ettirmek isteyen Yusuf Salık, "3 çocuğum var, en büyük çocuğum Mustafa, ağır engelli, altı bezle bağlanıyor. Ortancaları Muhammet'in herhangi bir hastalığı yok ilkokula gidiyor. Ufakları Mehmet, şu anda hayati tehlike denecek kadar önemli 'hidrosefali' rahatsızlığı bulunuyor. Başı sürekli büyüme yapıyor. Kendisini ameliyat ettirmek istiyoruz ama, aile olarak maalesef onu kaldıracak bir gücümüz, imkanımız yok. Çocuğumuzun yürüyebilmesini, konuşmasını istiyoruz" diye konuştu.

AMELİYATTAN SONRA YÜRÜYEBİLECEK

Doktorların küçük Mehmet'in ameliyat ile sağlığına kavuşacağını söylediğini dile getiren Salık, "Doktorlarla görüştük, çocuğumuzun ameliyattan sonra yürüyebileceğini, konuşabileceğini söyledi. Tabi ki bizim bu ara bir sevincimiz arttı ama ameliyatını ettiremediğimiz için, aile olarak büyük bir üzüntü yaşıyoruz" dedi.

GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE ERİYEREK ÖLMESİNİ İSTEMİYORUZ

Ameliyat için hayırseverlerden yardım isteyen Salık, şöyle konuştu: "Oğlum Mehmet'in gözümüzün önünde eriyerek ölmesini istemiyoruz. Tüm Bursa iş adamlarına, Türkiye'deki bütün insanlara sesleniyorum, yalvarıyorum, yakarıyorum, ne olur Mehmet'imize sahip çıkalım. Benim yavruma yardım edin, yavrumu kurtaralım."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.