Hava Durumu

Bursa'da yürekler ağızlara geldi! Vali Canbolat'tan rahatlatan açıklama

Bursa Uludağ'da PTT binasının çatısındaki düşen kar kütlesinin altında kalan 6 kişi çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. Ciddi yaralanmaların olmadığını kaydeden Vali Yakup Canbolat, "Her ihtimale karşı mevcut kar kitlelerini kontrol ediyoruz" diye konuştu

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2019 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2019 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da yürekler ağızlara geldi! Vali Canbolat'tan rahatlatan açıklama

Alınan bilgiye göre, Uludağ'da PTT Uludağ Tesisleri'nin çatısındaki kar kütlesi, vatandaşların üzerine düştü.

Alınan bilgiye göre, birinci bölgedeki kullanılmayan PTT binasının çatısındaki kar kütlesi, 2 genç kızın üzerine düştü. Olay yerine kurtarmaya giden şahıslar da kar altında kaldı.

Kar altında kalan vatandaşların kurtarılması için bölgeye İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile özel arama kurtarma birliklerinden ekipler, sağlık görevlileri gönderildi.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, ekiplerce çıkarılan 6 kişinin, Bursa'daki sağlık kuruluşlarında tedavi altına alındığını bildirdi.

"KÜREKLE KAZDIKÇA BİTMEDİ"

Görgü tanıklarından gazeteci Selman Selim Akyüz, NTV canlı yayınına telefonla bağlanarak olayı anlattı:

"İnsanları altında kalınca çıkarabiliriz diye düşündük. Kürekle kazdıkça bitmedi. Tahminimce 2.5 metre kar var. İlk başta sesleri takip ederek kurtarmaya çalıştık. Bir kişiyi sesleri dinleyerek çıkardık. Yarım saatte 4-5 kişiyi biz çıkardık. Daha sonradan bir kişinin çıkarılması bir saati buldu. İlk çıkardığımızın bilinci açıkdı, kırık da yoktu. Diğerleri sedyeyle taşındı."

Arama kurtarma ekiplerinin bölgedeki aramaları sürüyor. Kar altında kalan vatandaşların bir tur grubu ile geldiği öğrenildi. Olayın, 19 kişilik tur grubunun Uludağ gezintisi sırasında yaşandığı belirtildi.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

6 kişinin kurtarıldığı alanda incelemelerde bulunan Bursa Valisi Yakup Canbolat, "6 kişi çatıdan düşen kar kitlesinin altında kaldı. Yapılan müdahalelerle 6'sı da kurtarıldı. Her ihtimale karşı mevcut kar kitlelerini kontrol ediyoruz. Buradaki kar birikintisini kaldırmaya çalışıyoruz. Şükür ki vatandaşlarımızın ufak sağlık problemlerinin dışında sağlık durumları iyi. Büyük bir kazadan vatandaşımız zarar görmeden kurtulmuş oldu" dedi. 

Karın vatandaşların üzerine düştüğü o anlar:

Kar faciasından işte böyle kurtarıldılar:

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.