Hava Durumu

Bursa'da zeytin katliamı haberleriyle ilgili firmadan açıklama!

YeniDönem'in gündeme taşıdığı Selçukgazi Mahallesi'ndeki zeytin katliamı ile ilgili haberlere ÖZFA Hafriyat'ın sahibi Fatih Akça açıklama getirdi. Akça, "Bizim o bölgede kestiğimiz ağaç sayısı 300-400 civarındadır. Bu ağaçlar da heyelandan etkilenmiş, kurumuş, zarar görmüş ağaçlardır. Devletten izin alınmadan yapılmış herhangi bir işlem yoktur" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2018 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2018 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da zeytin katliamı haberleriyle ilgili firmadan açıklama!

Turgay AKBULUT

YeniDönem'in, 'Resmen Cinayet' ve 'Cesarete Bak' başlıklı haberleriyle ortaya çıkardığı Selçukgazi Mahallesi'ndeki zeytinlik katliamı ile ilgili ÖZFA Hafriyat şirketinden açıklama geldi. Döküm sahası oluşturmak için 30 dönümlük bir alandaki zeytin ağaçlarını kestiği öne sürülen şirketin sahibi Fatih Akça iddiaların asılsız olduğunu savundu. Bölgede zeytin ıslah çalışması yürüttüklerini belirten Akça; "Söz konusu yer Selçukgazi Mahallesi'ndeki 0 Ada 647, 648 ve 6541 numaralı parsellerde bulunan 25 bin 600 metrekarelik bir alandır.  Buraya toplam 222 bin 53 metreküplük hafriyat dökümü gerçekleştirilecektir. Yapılacak işlem tarımsal olarak kullanılabilirliği olan doğal toprak dökümüdür. Devletten izin alınmadan yapılmış herhangi bir işlem yoktur" diye konuştu.

'MOLOZ DÖKÜLMEYECEK'

Selçukgazi Mahallesi'nde yürüttükleri çalışmalarla ilgili 27.11.2017 tarihinde dönemin Tarım İl Müdürü Ömer Ceylan'ın imzasıyla izin aldıklarını belirten ÖZFA Hafriyat'ın sahibi Fatih Akça, "Bizim hafriyat sahası olarak kullanacağımız alan heyelan sebebiyle doğal toprak yapısını kaybetmiş. Bu durumun yetkililer tarafından da tespit edilmiştir. Bizim o bölgede kestiğimiz ağaç sayısı 300-400 civarındadır. Bu ağaçlar da heyelandan etkilenmiş, kurumuş, zarar görmüş ağaçlardır. Sahadaki doğal toprak dolgusunu tamamladıktan sonra da bölge yeniden ağaçlandırılacaktır. Ayrıca toprak koruma projesine sadık kalarak da bölgeye kimyasal atık ve moloz dökümü yapılmayacaktır" diye konuştu.

'YASA DIŞI DEĞİL'

Firma olarak aldıkları izinde ve yaptıkları uygulamalarda yasadışı bir durum olmadığını savunan Fatih Akça, "Haberlerde D.B. rumuzuyla bahsedilen danışmanımız hakkındaki iddialar da gerçek dışıdır. Kendisi oldukça saygın bir kişidir. Bununla birlikte bölgeye 1,5 milyon metreküplük moloz dökümü yapılacağı ve bitişikteki hazine arazisinin de kullanılacağı iddiaları da doğru değildir" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.