Hava Durumu

Bursa'da zifiri karanlıkta operasyon: 'Eğer 1 milyon lirayı vermezsen ihbar ederim'

Bursa'da bir iş adamından şantaj yaparak 1 milyon lira isteyen 2 zanlı, nefes kesen operasyonla yakalandı.  Gözaltına alınan zanlılardan biri iş adamının çalışanı çıktı. İnsansız Hava Aracı(İHA) destekli operasyon ise kameralara saniye saniye yansıdı.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2018 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2018 10:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da zifiri karanlıkta operasyon: 'Eğer 1 milyon lirayı vermezsen ihbar ederim'

Olay Gemlik ilçesinde yaşandı. İş adamı E.T. 'Eğer gece saat 00.00'da 1 milyon lirayı gösterdiğim yere bırakmazsan, yaptığın usulsüzlükleri ihbar ederim' yazan bir mektup aldı. Mektubun içinde aynı zamanda Google haritalarda belirlenmiş bir parselin çıktısı ve koordinatları da yer alıyordu. Çıktının üzerinde işaretli bir nokta olduğunu gören iş adamı E.T. mektubu okuyunca hayatının şokunu yaşadı. Soluğu emniyette alan iş adamı kendisine gelen mektubu gösterip, tehdit edildiğini ve kendisine şantaj yapıldığını ihbar etti.

İhbarı değerlendiren Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile Gemlik İlçe Jandarma ekipleri birlikte harekete geçti. Ekipler önce şantajcının Google'dan belirlediği adresi buldu, ardından operasyon için düğmeye bastı.

Şantajcıların iş adamı E.T'den istediği para, istenen noktaya bırakıldı. Kolluk kuvvetleri termal kameraya sahip İnsansız Hava Aracı (İHA) ile olay bölgesini 2 saate yakın takip etti. Saat gece 00.00 olduğunda tehdit mektubu yazan şahıslar, para dolu çantayı almak için çantanın bırakıldığı noktaya gitti. Şantajcı 2 şahıs, para dolu çantayı alırken ekipler tarafından suçüstü yakalandı.

Emniyete götürülen iki şahıstan birinin iş adamı E.T'nin yanında çalışan Y.K. diğerinin ise M.Y. olduğu öğrenildi. Zanlıların emniyetteki sorgusu devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.