Hava Durumu

Bursa'daki anahtar cinayetinde flaş karar!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde anahtar isteme mevzusu yüzünden çıkan tartışma sonrası işlenen cinayetin ikinci duruşmasında tanık beyanları sonrası ev sahibi tahliye oldu,  kapıcının ise tutukluluk halinin devamına hükmedildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2018 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2018 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'daki anahtar cinayetinde flaş karar!

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürmek' suçundan haklarında müebbet hapis cezası talep edilen tutuklu sanıkların yargılanmasına devam edildi. Duruşmada ifade veren Hakan K., "Ben Mudanya'daki evimi Hasan Ö.'ye kiraya vermiştim. Polis sürekli onunla alakalı benden bilgi istiyordu. O da 2 günde bir telefonunu ve aracını değiştiriyordu. Eve de birçok arkadaşı geliyordu. Bu sebeple onu evden çıkartmak istedim. Olay günü kendisiyle buluştuk. Bana bir tane anahtar verdi. Diğer anahtarları sorunca 'elimden aldılar. Sen eve kim gelirse polise şikayet et' dedi. Ben de eve doğru yola çıktım. Site kapıcısı İbrahim beni arayarak, Baykal'ın eve geldiğini söyledi. Ben eve geldiğimde Baykal gitmişti. Av tüfeğimle beraber eve girdim. İbrahim'i de eve çağırmıştım. Oda tüfekle geldi. Televizyonun yerinde olmadığını gördüm. İbrahim'den şüphelendim. Daha sonra beraber alkol almaya başladık. Bir süre sonra hava almak için ikimiz de tüfeklerimizle dışarıya çıktık. İbrahim'i sigara almaya yolladığımdan birkaç dakika sonra Baykal ile birlikte siteye geldi. Eşyaların alınması ile alakalı tartışma çıkınca kavgaya başladılar. İbrahim, ilk fırsatta tüfeğini alarak ateş etti. Dizinden yaralanan Baykal düşmedi. Daha sonra Baykal benim tüfeğimi aldı. Ben ona yapıştım. Boğuşurken ikimizde yere düştük. Bu sırada İbrahim Baykal'a ateş etti. Baykal düştü ve vefat etti" dedi.

BAYKAL ELİNE TÜFEĞİ ALINCA...

Diğer sanık İbrahim D. ise, "Hakan ve ben alkol alıyorduk. Bir ara beni sigara almaya yolladı. O esnada Baykal ile karşılaştım. Baykal eve yönelirken, Hakan elindeki iki tüfekle gelerek Baykal'ın ensesine vurdu. Ne yapmak istediklerini sorduğumda ikisi kavgaya başladı. Ben de ayırmaya çalıştım. Boğuşma esnasında Hakan'ın elindeki tüfek patladı. Ama kimse yaralanmamıştı. Sonra Baykal bana yumruk attı. Hakan, 'Baykal'ın elinde bıçak var' dedi. Ben de tüfeği aldım. İkimiz de elimizdekileri bırakalım dedim. Baykal o esnada bana vurmaya çalışınca tüfekle dizinden yaraladım. Hakan, Baykal'ın elindeki bıçağı almaya çalışıyordu. Namluyu Baykal'ın omzuna yaslayarak bırakmasını söyledim. Baykal, Hakan'ın tüfeğini elinden aldı. Ben de ona ateş ettim. Tüfeği alarak oradan uzaklaştım" ifadelerini tekrarladı.

(ÖLDÜRÜLEN BAYKAL ÖZTÜRK)

HAKAN'IN ELİNDE BİR ŞEY YOKTU

Duruşmada, olay gecesi Baykal Öztürk'ün arabasıyla Görükle'den Mudanya'daki villaya gelen Damla Aktürk tanık olarak ifade verdi. Aktürk, "Villa'ya giderken İbrahim motosikleti ile giderken, Baykal, 'eve gel, evde konuşalım' tarzında bir şey söyledi. Biz Büşra ile arabada otururken villanın içinden silah sesi geldi. İbrahim elinde tüfekle çıkıp arabanın yanına geldi. Araba kullanmasını bilen var mı diye sordu. Baykal'ı sorduk. Daha sonra içeriden Hakan çıktığını gördük. Elinde hiçbir şey yoktu. İbrahim arabayı alıp gitti. Hakan'a, Baykal'ı sorduğumuzda önce rahatsız olduğunu, sonra da öldüğünü söyledi. Biz evden bağırma sesi veya dışarıda bir olay görmedik" dedi.

KARAR AÇIKLANDI

Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından yaklaşık bir yıldır tutuklu bulunan Hakan K.'nin yurtdışı yasağı ve adli kontrol karşılığında tahliyesine, İbrahim D.'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.