Hava Durumu

Bursa'daki berber saldırında sanıklar hakim karşısında

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir berbere yapılan silahlı saldırıda 2 kişi yaralanmıştı. Tutuklu 3 sanık hakim karşısına çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2017 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2017 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'daki berber saldırında sanıklar hakim karşısında

10 Aralık 2016 tarihinde meydana gelen olayda, kişi veya kişiler, otomobille geldikleri Akhisar Mahallesi'nde, Lütfü H.'ye ait berber dükkânına silahla ateş açtı. Saldırıda berber Lütfü H. ile dükkanın önünde bulunan 43 yaşındaki Vahid R. vücutlarına isabet eden saçmalarla yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından dükkânın önünde toplanan vatandaşlar tepkilerini dile getirirken, saldırı toplumsal olaya dönüştü. Çevik kuvvet ekibinin müdahale ettiği olayda silahlı saldırıya karışan 3 kişi tutuklandı.

Sanıklar İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıktı. Tutuklu sanık Halil K. savunmasında, "Olaydan bir hafta önce ağabeyim Murat darp edildi. Ağabeyimin sakat kalma ihtimalini öğrenince çok üzüldüm. İnegöl'e geldiğimde ağabeyimin evinin yakılacağını duydum. Olayın yaşandığı berber dükkânının önüne geldim. O sırada iki kişi bana güldü. Ben de aracımdaki pompalı tüfekle dükkâna doğru ateş ettim. Korkutmak maksadıyla ateş ettim. Aracı ağabeyimin çocuğuna teslim ettim. Daha sonra otobüsle Bursa'ya gittim. Pişmanım, keşke bunların hiçbiri olmasaydı. Beraatimi istiyorum" dedi.

Diğer tutuklu sanık Serkan K. ise, "Akhisar girişinde önümüzü 20 kişi kesti, konuşmaya fırsat vermeden bizi dövdüler. Daha sonra amcamın darp edildiğini duydum. Ben kimseye ateş etmedim. Beraatimi istiyorum" dedi.

Diğer tutuklu sanık Kamil M.'de savunmasında, "Bursa'daydım. Olay yerine gitmedim. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Silahlı saldırıda yaralanan Lütfü H., "Olay sırasında sırtım dönük tıraş yapıyordum. Kafamı dışarıya çevirmem ile yere düşmem bir oldu. İkinci ateşte vurularak yere düştüm. Bize ateş edeni net olarak görmedim. Şikâyetçiyim, cezalandırılmalarını istiyorum" dedi.

Olay sırasında yaralanan Vaid R. de savunmasında, "Olay sırasında berber dükkânının önünde duruyordum. Arkadan ateş edildi. İlk ateşte ben yaralanıp yere düştüm. Ayağa kalkarken kırmızı aracın içinden ateş edildiğini fark ettim. 4 el ateş edildi" diye ifade verdi.

Mahkeme heyeti, kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan yargılanan Halil K., Serkan K. ve Kamil M.'nin tutukluluk halellerinin devamına, mahkemenin 19 Ekim 2017 tarihine ertelenmesine karar verdi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.