Hava Durumu

Bursa'daki bıçakçılarda bayram yoğunluğu

Bursa'da Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, vatandaşlar bıçakçılara koşuyor. Hayvanlara eziyet etmeden kesmenin ibadetin asıl amaçlarından olduğunu söyleyen vatandaşlar en iyi bıçağı seçmeye çalışıyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2017 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2017 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'daki bıçakçılarda bayram yoğunluğu

İnegöl ilçesinde dede mesleğini 50 yıldan bu yana sürdüren 65 yaşındaki Nagıp Çakmak ve 63 yaşındaki Hadim Çakmak, kurban bıçağı alırken dikkatli olunması gerektiğini belirterek, yanlış bıçak seçiminin kurban kesen kişiyi yoracağını, hayvana ise eziyet olacağının altını çizdiler.

Kurban hazırlıkları kapsamında çok sayıda vatandaş yeni bıçak alırken, bazılarının ise eski bıçaklarını biletmeyi tercih ettiği belirten İnegöllü bıçakçı Nagıp Çakmak, "Kurban bıçakları kalitesine göre 7 ila 60 lira arasında değişirken, türüne göre de 1-3 lira arasında bileniyor. Vatandaşlar bıçak alırken kurbanın eziyet çekmemesi için mutlaka kaliteli bıçak almalarını öneriyoruz. Bıçakların kaliteli ve keskin olması gerek kurban kesmede gerek et doğramada çok etkili olur. Bu nedenle vatandaşlar bıçak alırken ucuzu yerine kalitelisini almalıdır. Kaliteli bıçak Fransız çeliğinden olur. Bu maden işlenmiş bir madendir. Defalarca bilenebilir. Fiyatlara çok fazla dikkat etmemeliler. Birkaç lira ucuz olduğu için tercih edilen bıçaklar kolaylıktan çok zorluk getirir" dedi.

Bıçakların bileyletilmesi için vatandaşların genelde son günü beklemelerinin yanlış olduğuna dikkat çeken Çakmak, "Bıçaklarını biletecek vatandaşların son günleri beklemeleri hem bizim işimizi zorlaştırıyor hem vatandaşı zor durumda bırakıyor. İşlerini arife gününe bırakmazlarsa hem daha kaliteli bir hizmet almış olurlar hem bizlere kolaylık sağlamış olurlar" diye konuştu. Kesilecek hayvana eziyet çektirmemek için bıçağın keskin olmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Çakmak, kişilerin bıçaklarını ehil kişilere biletmesi gerektiğinin altını çizdi.

Çin mallarının piyasaya girmesiyle birlikte el sanatı olan bıçakçılığın da bitme aşamasına geldiğini söyleyen Çakmak, "İnsanlar kaliteden ziyade fiyata önem veriyor. Daha çok kalitesiz ve ucuz Çin malı bıçaklar tercih ediliyor. Bunları tercih etmeyin. Kolay ve kaliteli hizmet almak için kaliteli bıçakları tercih edin" ifadelerini kullandı.

Hadim Çakmak, kurban kesimi için hazırlanan bıçakların fiyat aralığının 20 ila 100 lira arasında olduğunu söyledi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.