Hava Durumu

Bursa'daki deprem toplanma alanlarıyla ilgili çarpıcı gerçek! Resmen ölüm alanı...

Bursa Valiliği'nin geçen gün depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle haklarında yıkım kararı alındığını açıkladığı 24 okuldan 11'inin deprem toplanma alanı olduğu ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2020 06:02
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2020 06:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'daki deprem toplanma alanlarıyla ilgili çarpıcı gerçek! Resmen ölüm alanı...

Tuğba ÖZ

Türkiye, Elazığ'da yaşanan felaketin yaralarını sararken, Manisa ve Marmaris geçen gün 100'ü aşkın depremle sarsıldı. Yaşanan sarsıntılar sonrası uzmanlardan büyük Marmara depreminin kapıda olduğuna işaret eden açıklamalar geldi. Bursa, kapıdaki felaket için önlemler almaya başlarken, Valilik'ten depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle şehirdeki 24 okul hakkında yıkım kararı açıklaması geldi.

Valilik tarafından 31 Ocak'ta yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Milli Eğitim Bakanlığı, İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından eğitim binalarımızda yapılan kontroller ve değerlendirmeler neticesinde 'deprem tahkik raporları' sonucuna göre deprem olması halinde risk taşıyabileceği değerlendirilen binaların yıkılması yönünde karar alınmıştır. Bu karar, öğrencilerimizin sağlıklı bir ortamda eğitimlerine devam edebilmesi adına alınmıştır. Bu kapsamda 24 eğitim binamız hakkında yıkım kararı verilmiştir. Yıkım kararı alınan eğitim binalarından dokuzu aynı bahçedeki sağlam olan diğer blokta, bunun dışındaki 15 okulumuzda ise öğrencilerimiz kayıt bölgesindeki en yakın okulda eğitimlerine devam edecektir."

11 OKUL TOPLANMA ALANI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından açıklanan deprem toplanma alanlarının çoğunluğu okul, mezarlık ve camii olan Bursa'da, yıkılacak okullar listesinde yer alan 24 okuldan 12'sinin toplanma alanı olduğu ortaya çıktı. Deprem toplanma alanı olup da yıkım kararı alınan okullar şöyle:

1.  Gemlik Atatürk İlkokulu

2.  Karacabey Cumhuriyet İlkokulu

3.  Mudanya Şükrü Çavuş Sait Eroğlu İlkokulu

4.  Mustafakemalpaşa Yalıntaş İlkokulu

5.  Orhangazi Atatürk İlkokulu

6.  Osmangazi Sönmez İmam Hatip Ortaokulu

7. Osmangazi Mithatpaşa İlkokulu

8. Yenişehir Akçeşme İlkokulu

9. Yıldırım Namazgah İhsan Dikmen İlkokulu

10.Yıldırım Ahmet Hamdi Tanpınar İlkokulu

11.Yıldırım Şerif Artış İlkokulu

ÇÜRÜK BİNALAR MI KORUYACAK?

Valilik, yıkım kararı alınan eğitim binalarının en kısa sürede yıkılarak yeniden yapımı için tüm çalışmaların başlatılacağını açıklarken, şu ana kadar depremin meydana gelmemesi sevindirdi. Ancak kapıda bekleyen depremde, vatandaşların yıkım kararı alınan okullarda toplanma olasılığı endişeyi artırdı. Bu tablo karşısında akıllara şu sorular geldi : "Binaların yıkımına ne zaman başlanacak, yaşanacak deprem sonrası vatandaşların çürük binaların bulunduğu alanlara toplanmasına izin verilecek mi, verilmeyecekse de halk nerede toplanacak?"

KURTULUŞ MEZARLIK MI?

Yıldırım'daki bir görüntü ise "Toplanma alanı olarak belirlenen cami ve okul bahçelerinin vatandaşın ihtiyacını karşılayabilecek mi?" sorusuna cevap oldu. Emirsultan Mezarlığı, deprem toplanma alanı olarak belirlendi. Vatandaş tarafından tepkiyle karşılanan bu durum okullarda, camilerde değil de mezarlıklarda toplanacağının kanıtı oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.