Hava Durumu

Bursa'daki depremin etkisi sosyal medyaya böyle yansıdı!

Bursa'nın merkez üssü Mudanya ilçesinde meydana gelen 3,7 büyüklüğündeki deprem, büyük panik yarattı. Vatandaşların korkusu sosyal medyaya da yansıdı.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2019 19:54
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2019 19:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'daki depremin etkisi sosyal medyaya böyle yansıdı!

Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Mudanya ilçesinde, saat 19.09'da, 3,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 4,7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, korku ve paniğe neden oldu.

Bazı vatandaşların korkuyla kendilerini dışarı attığı görüldü. Bursa'da son bir aydır art arda meydan gelen depremler, "Büyük depremin habercisi mi?" sorusunu da akıllara getiriyor.

Depremin yarattığı korku sosyal medyaya da yansıdı. İşte o paylaşımlar:

ÜNLÜ PROFESÖR UYARMIŞTI

Ekim ayında açıklama yapan deprem Uzmanı Oğuz Gündoğdu da, Bursa'yı deprem konusunda uyarmış,  "Bursa'da olan en son deprem 1855 yılında 7 şiddetinde. Bu fayın harekete geçmesi durumunda Bursa'da 7 şiddetinde deprem bekliyoruz. Büyük depremler 150-200 yılda bir tekrarlanıyor. Bursa'da en son 7 şiddetinde deprem 1855 yılında olduğuna göre Bursa için büyük bir deprem yaklaşmış görünüyor. Bunun için insanlar tedirgin olabilir. Bu tedirginliğin bir paniğe dönüşmesi yanlış. Bir an önce kentsel dönüşüm yapılması lazım" ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.