Hava Durumu

Bursa'daki dev fabrikada işçiler ayaklandı: 'Durmayacağız...'

Bursa dahil 3 ilde faaliyet gösteren ve 800'ü aşkın işçinin çalıştığı Sarıgözoğlu Otomotiv fabrikası çalışanları, sendikaya üye olma gerekçesiyle arkadaşlarının işten atılmasına tepki olarak ayaklandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2021 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2021 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'daki dev fabrikada işçiler ayaklandı: 'Durmayacağız...'

H. Gül KOLAYLI

Bursa'daki Sarıgözoğlu Otomotiv'de sendika üyesi işçilerin işten çıkartılması üzerine fabrika önünde toplanan işçiler ve Türk Metal temsilcileri eylem yaptı. 

Sarıgözolu Otomaotiv Fabrikası'nda örgütlenme çalışması yapan Türk Metal Sendikası Osmangazi Şubesi Başkanı Mesut Erdem, işçilerin sendikaya üye oldukları için işten çıkartılmalarının kabul edilemez olduğunu söyledi. 


YeniDönem'e açıklama yapan Mesut Erdem bir süredir Sarıgözoğlu Otomotiv'in Bursa, Manisa , Aksaray'daki fabrikalarında Türk Metal'in örgütlenme çalışmaları sürdüğüne dikkat çekti. Mesut Erdem "Türk Metal olarak bir süredir Sarıgözoğlu Otomotiv'in Manisa, Aksaray ve Bursa'daki fabrikalarında örgütlenme çalışmalarımız sürüyordu. İşçilerin istedikleri sendikaya üye olması, sendikal örgütlenme Anayasamızda teminat altına alınmıştır. Anayasal hakkını kullanarak Türk Metal'e üye olan Sarıgözoğlu işçilerinden Manisa'da 11; Bursa'da da 2 arkadaşımız işten çıkartılmıştır" dedi. 


İşçilerin sendikaya üye olmakla Anayasa tarafından teminat altına alınmış bir hakkı kullandıklarını belirten Başkan Mesut Erdem ""İşten çıkartılan üyelerimizin yanı sıra Türk Metal'e üye olduğunu tespit ettikleri işçiler ücretsiz izne çıkartılmıştır.Fabrika içerisinde işçilerin E-devlet şifresi istenerek sendikalı olup olmadıkları sorgulanmaktadır. Bir yandan işçileri ücretsiz izne çıkartırken, bir yandan da fabrika içerisinde çalışan işçilere hem fazla mesai yaptırıyor hem de üstüne üstlük yeni eleman alıyorlar. Biz Türk Metal olarak bugün Sarıgözoğlu Otomotiv Fabrikası'nın önündeydik. 11-8 vardiyasının çıkışında hep birlikte işten çıkartmaları ve sendikalı üyelerin ücretsiz izne çıkartılmalarını protesto ettik. Biz Türk Metal ve Sarıgözoğlu Otomotiv emekçileri olarak işçilerin Anayasal haklarını kullanmasına izin verilmesini talep ediyoruz" diye konuştu. 


"Üyelerimizin üzerindeki baskı devam ederse üretimi durdurmaya kadar gideceğiz" diyen Mesut Erdem sözlerini şöyle noktaladı:
" Genel Başkanımız Pevrul Kavlak ve yöneticilerimizin desteği ile Türk Metal olarak Manisa, Aksaray ve Bursa fabrikalarında toplu sözleşme imzalanıncaya kadar durmayacağız. "

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.