Hava Durumu

Bursa'daki dev fabrikadan 'zehirlenme' açıklaması: 'Yaklaşık 80 arkadaşımız...'

Bursa'daki otomotiv devi Oyak Reno fabrikasında akşam yemeğinin ardından rahatsızlanan çok sayıda işçi hastaneye kaldırıldı. Fabrikadan yapılan açıklamada, "80 çalışma arkadaşımızda gıda zehirlenmesi görüldü. 79 işçi taburcu oldu, 1 işçinin tedavisi halen sürüyor" denildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2019 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2019 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'daki dev fabrikadan 'zehirlenme' açıklaması: 'Yaklaşık 80 arkadaşımız...'

Edinilen bilgiye göre, 16:00 - 24:00 vardiyasına gelen işçiler saat 20:00'de akşam yemeği yedikten sonra fenalaştı. Fabrikaya çok sayıda ambulans sevk edildi. Rahatsızlanan çok sayıda işçi yakın olması nedeniyle fabrika imkanlarıyla bölgedeki bir özel hastaneye götürüldü. Zehirlendikleri belirlenen yaklaşık 80  işçi müşahade altında tutulduktan sonra taburcu edildi. Gıda zehirlenmesi teşhisi konulan işçilerin akşam yemeğinde mantar çorbası, kadınbudu köfte ve makarna yedikleri öğrenildi. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

FABRİKADAN AÇIKLAMA

Öte yandan zehirlenme olayıyla ilgili fabrikadan da açıklama geldi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

23 Mart Cumartesi günü 16:00 - 24:00 vardiyasında, elimizdeki mevcut verilere göre, yaklaşık 80 çalışma arkadaşımız gıda zehirlenmesinden etkilenmiştir. Gereken çalışmalar ilgili birimlerimizce anında başlatılmış, çalışma arkadaşlarımızın tüm tedavileri sağlık servisimiz ve yönlendirilen hastaneler tarafından yapılmıştır. Tüm arkadaşlarımızın sağlık durumu iyi olup, bir arkadaşımızın tedbir amaçlı tedavisi devam etmektedir. Kendisinin en kısa sürede taburcu edilmesi beklenmektedir. Konuyla ilgili gereken incelemelerin devam ettiğini bilgilerinize sunar, etkilenen tüm çalışma arkadaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileriz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.