Hava Durumu

Bursa'daki devlet okulunda 'haksız kazanç' iddiası! İl Milli Eğitim'den açıklama var...

Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi'ndeki bazı öğretmenlerin takviye kurs adı altında haksız kazanç sağladığı iddialarıyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden açıklama geldi. Söz konusu iddiaları doğrulayan yetkililer, öğretmenlere disiplin ve mali yönden yaptırım teklifi getirildiğini, itiraz sürecinin ise devam ettiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2020 06:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2020 06:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'daki devlet okulunda 'haksız kazanç' iddiası! İl Milli Eğitim'den açıklama var...

İsmail ARSLAN

Yaklaşık 285 öğrencisi bulunan Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi'nde bazı öğretmenlerin takviye kurs adı altında haksız kazanç sağladığı öne sürüldü.  Okulda 17 öğretmenin takviye kursu açtığı, ancak bazılarının hiç yapılmadığı, öğrencilere 'Müfettişler sorarsa kurs yaptık deyin' şeklinde talimatlar verildiği, bu talimata uyan öğrencilerin devamsızlıklarının silindiği, talimata uymayan öğrencilere ise kınama ve okuldan uzaklaştırma gibi cezalar verildiği iddia edildi. Aynı zamanda Eğitim Bir-Sen Bursa İl Başkan Yardımcısı olan okul müdürünün konuyu kapatmaya çalıştığı, yapılanlara karşı çıkan öğretmenlere ise mobbing uygulandığı öne sürüldü.

ÖĞRENCİLERE BENİ SEÇİN MESAJI

Ayrıca öğrencilerin hangi öğretmeni, kaç öğrencinin seçtiğine dair bilgilerin objektif olarak paylaşılmadığı, bazı öğretmenlerin kendilerini seçmeleri için öğrencilere WhatsApp üzerinden mesajlar gönderdiği, öğrencilerin seçtiği öğretmenler değil de söz konusu sendikaya üye öğretmenlerin görevlendirildiği, bu sayede hizmet puanlarının yükselmesini sağladıkları iddia edildi.

CİMER'E ŞİKAYET EDİLDİ

CİMER'e yapılan şikayet sonucu ortaya çıkan skandalın, İl Disiplin Kurulu tarafından yapılan inceleme sonucunda da tespit edildiği, ilgili kişiler hakkında disiplin ve mali yönden yaptırım teklifi getirildiği, ancak uygulanmadığı iddia edildi.

YAPTIRIM TEKLİFİ

Söz konusu iddialarla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden açıklama geldi. İddiaları doğrulayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, gündeme gelen konuyla ilgili soruşturmanın açıldığını ve Kasım ayında sonuçlandığını söyledi. Haksız kazanç sağladığı tespit edilen öğretmenlerle ilgili disiplin ve mali yönden yaptırım uygulanması teklifi getirildiğini belirten yetkililer, 'cezaların uygulanmadığı iddiasını' 'Karşı tarafın itiraz süreci devam ediyor' şeklinde yanıtladı.

KURS ADI ALTINDA 'YOLSUZLUK' İDDİASI!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.