Hava Durumu

Bursa'daki görüntü sosyal medyada olay oldu! İşin gerçeği ise açığa çıktı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından,  zabıta tarafından dövüldüğü iddia edilen ve ağlayan çocukla ilgili açıklama geldi.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2018 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2018 18:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'daki görüntü sosyal medyada olay oldu! İşin gerçeği ise açığa çıktı

Bugün sosyal medyada yayılan bir görüntü birçok kişinin tepkisiyle karşılaştı. Bursa'da zabıta tarafından dövüldüğü iddia edilen ve ağlayan çocukla ilgili Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklama yapıldı.

Açıklama şöyle:

Bugün sosyal medyada ağlayan bir çocuk görüntüsü paylaşımı üzerinden, Bursa'da bir zabıta memurunun bir çocuğu darp ettiği iddia edildi. Hatta bu görüntüler üzerinden, konunun tam olarak ne olduğu bile anlaşılmadan zabıtayı eleştiren çok sayıda paylaşımlar yapıldı. Ancak görüntüler dikkatle incelendiğinde konunun zabıta ile hiçbir ilgisi olmadığı açıkça görülüyor.

Söz konusu görüntüde ağlayan çocuğun anlatımlarında olayın zabıta tarafından yapıldığına dair bir ifade bulunmazken, görüntüleri kaydeden kişinin sorduğu 'Seni zabıta mı dövdü?' sorusuna çocuk, 'Arı soktu' diye cevap veriyor. Görüntünün devamında çocuğun konuşmalarından pek bir şey anlaşılmazken, zabıta kelimesi ise sadece görüntüyü kaydeden kişinin ağzından çıkıyor.

Öte yandan görüntünün paylaşıldığı bir sosyal medya platformunda olayın görgü tanığı olduğunu belirten bir vatandaş da yaptığı yorumda, olayın gerçeğini açıkça ifade ediyor. Ali İlker Özkul adlı kullanıcı, görüntülerin altında şu yorumu paylaştı:

"Bu çocuğu ve video çekeni artı yanındaki bayanı gördüm. Bursa/Şehreküstü meydanında çok uğraş verdiler ama çocuk bir zabıta diyodu bir çay ocağı diodu bir aşağıdakiler dövdü diodu ne sölediği belli değil. Hatta bayan da kızdı bi öle bi böle diosun diye. Umarım dövenler bulunmuştur"

Konunun Bursa Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleriyle bir ilgisi bulunmazken, zabıta kelimesinin yalnızca olayı görüntüleyen kişiler tarafından dile getirilmesinin kötü algı oluşturmak amacı taşıdığı tahmin ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.