Hava Durumu

Bursa'daki hastalara umut oldu!

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden bir kişinin organları iki kişiye yeniden umut oldu.  K.Ö.'nün karaciğeri ile iki böbreği Bursa'daki hastalara ulaştırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2018 09:09
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2018 09:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'daki hastalara umut oldu!

Çanakkale'nin Biga ilçesinde geçirdiği ani rahatsızlık sonucu Biga Devlet Hastanesinde branş hekimi olmadığı için Bandırma Devlet Hastanesine sevk edilen K.Ö. (72) beyin kanaması teşhisi ile ameliyata alındı. Ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edilen K.Ö.'nün yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Ailesinin onayı ile durumu Bursa İl Organ Nakil Koordinatörlüğüne bildiren hastane yetkilileri, K.Ö.'nün karaciğeri ile iki böbreğini Bursa'daki iki farklı hastaneden gelen ekipler vasıtasıyla organ nakli bekleyen hastalara ulaştırdı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Bandırma Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ersin Atıcı "72 yaşında erkek hastamız 27 Mayıs günü saat 20.00 sıralarında Biga Devlet Hastanesinden hastanemizin acil servisine getiriliyor. Acilen beyin cerrahimiz tarafından ameliyata alınıyor sonrasında genel yoğun bakım ünitesine yatırılıyor. İki gün yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi verdikten sonra 29 Mayıs sabahı beyin ölümü gerçekleşiyor. Ailesiyle görüşülüyor. Ailesiyle görüşüldükten sonra organ bağışı için izin alınıyor. Hastamızın karaciğer Bursa Acıbadem Hastanesine, iki böbreği de Bursa Uludağ Tıp Fakültesi tarafından alınıyor. Hastamıza Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyoruz. Bandırma Devlet Hastanesi Ailesi olarak teşekkür ediyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.