Hava Durumu

Bursa'daki Hayvan Barınağı'nın keçilerine yoğun talep

Bursa'da bulunan doğal ve yaşam merkezindeki keçilere yoğun ilgi var. Yetkililer "Tedavisi tamamlanan kedi ve köpeklerimizi sahiplenebilirsiniz fakat keçileri veremiyoruz" açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2017 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2017 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'daki Hayvan Barınağı'nın keçilerine yoğun talep

Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Hamitler'de 114 dönüm arazi üzerine kurulu doğal yaşam ve tedavi merkezindeki yaban keçilerine Kurban Bayramı öncesi vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Birçok vatandaş keçileri sahiplenmek için girişimde bulundu. Fakat keçiler sahiplendirilmiyor.

Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Dilek Yosun, "Doğal yaşam ve tedavi merkezinde tedavi altında olan sahipsiz sokak kedi ve köpekler mevcut. Bunların yanı sıra atlar ve keçilerimiz bulunmaktadır. Keçilerimiz şu an 3 adettir. Anne ve babası dağ bölgesinde yaban hayvanları tarafından saldırıya uğrayıp buraya getirildi. Bundan 3 ay önce keçilerimiz çiftleşti ve tekemiz dünyaya geldi. Şu an tedavi ve bakım altındadır. Yavru keçimiz başta olmak üzere keçilerimize sahiplenmek için ciddi bir talep var. Keçilerimize Kurban Bayramı öncesine yoğun bir talep geldi. Vatandaşlarımız sahiplenmek istediklerini söylediler. Onlar bizim maskotlarımız. Onları sahiplendirmiyoruz ama kısırlaştırılmış ve tedavisi tamamlanan kedi ve köpeklerimizi sahiplenebilirler. Keçileri ve atları çocuklar aileleri ile geldiklerinde onları sevip onlarla zaman geçiriyorlar. Doğal yaşam ve tedavi merkezimize keçilerimizde dahil olmak üzere tüm hayvanlarımızı görmek isteyenlere açıktır. Saat 09.00 ile 16.00 arasında günlük gelip görebilirler. Tüm vatandaşlarımızı Osmangazi Belediyesi doğal yaşam ve tedavi merkezimize beklemekteyiz" dedi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.