Hava Durumu

Bursa'daki hızlı tren projesi! Erdoğan'dan tek cümlelik açıklama...

Bursa'da yapımı arapsaçına dönen, durdurulduğu yönünde iddiaların da ortaya atıldığı Hızlı Tren Projesi'yle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama geldi. "Demiryollarında ülkemizi daha önce örneği olmayan YHT ile donatmaya başladık" diyen Erdoğan, birkaç yıla kadar Bursa hattının devreye gireceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2018 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2018 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'daki hızlı tren projesi! Erdoğan'dan tek cümlelik açıklama...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında ulaştırma alanında yapılan hizmetleri anlattı. "Bugüne kadar bölünmüş yol uzunluğumuzu 20 bin kilometre ilave ile 26 bin 107 kilometreye, otoyol uzunluğumuzu 943 kilometre ilave 2 bin 657 kilometreye çıkardık" diyen Erdoğan,  tünel sayınının da 348'e yükseldiğini söyledi.

TEK CÜMLELİK AÇIKLAMA

Erdoğan, konuşmasında Yüksek Hızlı Tren Projeleri'ne de (YHT) değindi.  Türkiye'yi YHT ile donatmaya başladıklarını belirten Erdoğan, Bursa dahil 9 ili sayarak, "Birkaç yıla kadar hatlar devreye girecek" dedi.

DURDUĞU İDDİA EDİLMİŞTİ

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, kamulaştırma bedelleri hariç 6 milyar liraya mal olacak Bursa'daki hızlı tren projesinin durduğu yönündeki bilgilerin yanlış olduğunu söylemişti. Esgin, "Cumhurbaşkanımıza bu durumu sorup Bursa kamuoyunda beklentinin yüksek olduğunu, bu projenin bitirilmesinin çok önemli olduğunu ifade ettim. Cumhurbaşkanımız Ulaştırma Bakanımıza söz verip projenin durmayacağını söyledi" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.