Hava Durumu

Bursa'daki kentsel dönüşümle ilgili korkunç iddia: 30 bine yakın kişi sokakta kalıyor

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Nilüfer İlçesinde yıkılmış ancak yapı ruhsatı hakkını elde edememiş 118 site bulunduğunu belirterek, "Ortalama bir hesap yapıldığında evleri yıkılmış 26 bin 432 kişi sokakta kalıyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2018 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2018 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'daki kentsel dönüşümle ilgili korkunç iddia: 30 bine yakın kişi sokakta kalıyor

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, 31 Ekim 2017'de çıkan imar yönetmeliğinden önce yıkılan, kentsel dönüşüme sokularak ruhsat alamayan; bu nedenle ne inşaat yapabilen ne de eski imara göre ruhsat temin edemeyen çok sayıda mağdur vatandaş sorunlarını Meclis gündemine taşıdı. Verdiği önergede konuyla ilgili Bursa'da da yaşanan mağduriyetleri dile getiren Aydın, Nilüfer ilçesinde Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nden plan notlarını ve riskli bina raporunu alarak, yıkılmış ancak yapı ruhsatı hakkını elde edememiş 118 site bulunduğunu söyledi. Aydın şöyle devam etti:

HAK KAYBI

 "Ortalama bir hesap yapıldığında bu durumdan etkilenen her sitede ortalama 70 daire, her dairede ortalama 3,2 kişi, 118 * 70= 8260 daire ve 8260*3,2=26432 kişi bulunmaktadır. 31 Ekim İmar Yasası'na göre bu sitelere hesaplanan donatı alanlarını almak koşulu ile 0.50 emsal hakkı tanınarak ruhsat veriliyor. Bu nedenle de hak kaybına sebep oluyor ve müteahhitler tarafından terkediliyor. Sonuçta sadece Bursa ili Nilüfer ilçesinde evleri yıkılmış 26 bin 432 kişi sokakta kalıyor."

Aydın, Bakan Kurum'a şu soruları yöneltti:

"31 Ekim 2017 tarihinde çıkan İmar Yasası'ndan olumsuz etkilenerek mağdur olan vatandaşların durumu için bir çalışmanız bulunmakta mıdır? Mağduriyet yaşayan vatandaşlar için bir kereye mahsus düzenleme yapılabilir mi? Bu konuda başta Bursa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere yerel yönetimlerle birlikte çözüm önerisi hazırlamayı planlıyor musunuz?"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.