Hava Durumu

Bursa'daki köylüler tek tek hapse giriyor! Yetkililere acil çağrı...

Bursa CHP Milletvekili Erkan Aydın, dedelerinden kalan ve 2B kapsamına alınmayan tarlaları işledikleri için cezaevine girme tehdidiyle karşı karşıya olan köylüleri ziyaret etti. Aydın, "Taşpınar köylüleri büyük bir mağduriyet içerisinde. Devletin hemen 'Seni hapse atıyoruz' demesi doğru değil. Orman Bakanlığı'nı ve Adalet Bakanlığı'nı bu konuya bir an önce  çare bulması için göreve çağırıyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2019 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2019 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'daki köylüler tek tek hapse giriyor! Yetkililere acil çağrı...

200 yıl önce kurulan Mustafakemalpaşa'nın Taşpınar köyünde yaşayan vatandaşlar, dedelerinden kalan tarlaları işledikleri için hapis cezasına mahkum ediliyor. 2B kapsamına alınmayan orman arazileri köylüler tarafından işgâl edildiği gerekçesiyle 2 kişi 9 ay hapse mahkûm edildi. Ardından 8 köylü hakkında da işlem yapıldı. Bu 8 köylü de cezaevine girecekleri günü bekliyor. 3 bin nüfuslu köyde 2 bin 500 kişinin cezaevine girme tehdidiyle karşı karşıya.

Beraberinde CHP Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Serda Tandoğan Kuru'yla birlikte Taşpınar köyünü ziyaret eden Erkan Aydın, alın teriyle, emeğiyle sabahın erken saatlerinde kalkıp akşama kadar çalışarak rızkını çıkartan, vatanına, memleketine katkı sağlayan ve ailesine bakan insanların büyük bir mağduriyet içerisinde olduğunu söyledi.

Bir yanlışlık varsa bile devletin hemen 'Seni hapse atıyoruz' demesi ya da yüksek miktarda para cezası kesmesini doğru bulmadığı söyleyen Aydın, "Vatandaşın dededen kalan yerlerini 2B kapsamına alarak belli bir bedel karşılında satın almasının yolu açılmalı. Orman Bakanlığı'nı ve Adalet Bakanlığı'nı göreve çağırıyoruz. Bunun için kendi vatandaşını hapse atmakla bu işler olmaz. Bu konunun takipçisi olacağız. En kısa sürede bu yanlıştan dönüleceğine inanıyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.