Hava Durumu

Bursa'daki nüfus müdürlüğünde yapılan skandal hata düzeltildi!

Bursa'da evli ve 2 çocuk sahibi kadının, nüfus kayıt örneğinde doğumundan 11 yıl önce başka biriyle evlilik yaptığına dair kayda geçen hata düzeltildi. Avukat Fırat Karayaka, "Kayıt düzeltilmesine rağmen müvekkilimin bir süre de olsa hatalı görünen kayıttan dolayı yasal yükümlülüğü olmasın diye hukuki süreci devam ettireceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2018 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2018 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'daki nüfus müdürlüğünde yapılan skandal hata düzeltildi!

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün talimatıyla devreye giren İl Nüfus ve VatandaşlıkMüdürü Yurdanur Asa, kaydı incelettirerek düzeltilmesini sağladı. Müdürlük yetkilileri, haberin ardından hatayı tespit ettiklerini ve hemen başlatılan çalışma neticesinde yanlışlığın giderildiğini bildirdi.

"Hukuki süreci devam ettireceğiz"

H.K'nin avukatı Fırat Karayaka da, "Olayın medyaya yansıması üzerine yetkili kurum devreye girerek, hatalı kaydı düzelttiğini bize bildirdi. Kayıt düzeltilmesine rağmen müvekkilimin bir süre de olsa hatalı görünen kayıttan dolayı yasal yükümlülüğü olmasın diye hukuki süreci devam ettireceğiz. Bunu mahkeme kararının elimizde bulunması için sürdüreceğiz" açıklamasını yaptı.

Bursa'da yaşayan 47 yaşındaki H.K, bir süre önce Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne giderek bir devlet dairesine verilmek üzere nüfus kayıt örneği almıştı. Kayıtlarda hatalı bilgiler yer aldığını fark eden H.K, bu durumun düzeltilmesi için avukatı aracılığıyla yargıya başvurmuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.