Hava Durumu

Bursa'daki patlamada ölenlerin ailelerine ev verilecek

Uludağ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, Bursa'nın Gürsu ilçesinde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 5 işçinin ailesine, gelecekle ilgili sıkıntılarını gidermek için OSB'nin kentsel dönüşüm projesinden ev vereceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2017 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2017 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'daki patlamada ölenlerin ailelerine ev verilecek

Uludağ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın'dan Bursa'nın Gürsu ilçesinde meydana gelen facia kurbanlarının ailelerine müjde geldi. Aydın, "Patlamada hayatını kaybedenlerin aileleri için de Yönetim Kurulundan karar çıkarttık. Bizim kentsel dönüşüm projemiz vardı. Bu projeden 5 aileye de ev vererek, ölen işçilerin ailelerinin gelecekle ilgili sıkıntılarını gidereceğiz. Ayrıca patlamanın yaşandığı fabrikanın mülk sahibini de mağdur etmemek için yeri biz alacağız" dedi.

UYARI YAPMIŞTIK

 Patlamanın yaşandığı fabrikanın 2000 yılından bu yana boyahane olarak kullanıldığını belirten Aydın, "Bu tür kömür kullanan sıkıntılı üç işletme var demiştik, onlardan biriydi burası. Daha önce çeşitli konularda burayı uyarmıştık. Diğer iki işletmeden biri geçen hafta işlemlerini tamamen halledip doğalgaza geçti. Biz 5 yıl önce buraya bir doğalgaz sistemi kurduk. Buhar ve sıcak suyu vermek için yaptık bu sistemi. Özellikle bu küçük işletmeler hat maliyetlerini göz önüne alarak, biraz temkinli davrandılar. Zorlama da yapıyoruz ama kanunen bir yerde tıkanıyoruz" diye konuştu.

RAPOR HAZIRLIYORUZ

Buhar kazanının patlamasında ihmalin göz ardı edilemeyeceğini vurgulayan Aydın, "Kazanın patlaması için basıncın 3-4 katına çıkması lazım. Başında çalışan işçinin, teknik kadronun da bu olayda hatası vardır. Bütün hatalar bir araya gelince böyle üzücü bir tabloyla karşı karşıya kaldık. Bununla ilgili gerekli raporları hazırlıyoruz. Bu raporlar bitince gerek Bakanlığımıza gerekse Valiliğimize göndereceğiz" dedi.

KAMULAŞTIRMA KONUSU

"Raporda daha çok bu işletmelerle alakalı sıkıntılar var" diyen Aydın, "Özellikle bunların kamulaştırılmasıyla ilgili sıkıntılar oldu. Birkaç mahkeme de bu kamulaştırmayla ilgili durdurmalar yapıldı. Bazı fabrikaların çevresinde küçük evler var. Bu evlerin de kamulaştırılmasıyla ilgili konulara raporda yer vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.