Hava Durumu

Bursa'daki tekne faciasında korkunç iddia!

Bursa'nın gemlik ilçesinde teknenin bozulması sonucu denize atlayan 3 kişiden biri hayatını kaybetmiş, biri de sağ bulunmuştu. Gözaltına alınan tekne kaptanı Tolga D. serbest bırakılırken, teknenin sahibi E.D. isimli kadın hakkında da soruşturma başlatıldı. Bu arada aynı marinada teknesi bulunan bazı kişiler de aynı teknenin daha önce bir kez battığını, bir kez de ön kısmından yandığını iddia etti.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2019 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2019 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'daki tekne faciasında korkunç iddia!

Olay Gemlik ilçesinde dün akşam saatlerinde meydana geldi. Gemlik Kurşunlu limanından şahsi tekneleriyle denize açılan 10 kişi akıntıya kapıldı. Hava muhalefeti nedeniyle Gemport açıklarına savrulan tekne, bir süre çalıştırılmadı. Savrulma sonrasında kıyıya yüzmek isteyen Yaman Şipka, Serdar Sincan ve eşi Natalie Sincan tekneden atlamalarından sonra akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Bir süre sonra tekneyi çalıştıran vatandaşlar, Gemlik Kurşunlu Marina'ya gelerek emniyet güçlerini aradı. Akşam 18.00 itibariyle ilçe jandarma ekipleri ve Mudanya Sahil Güvenlik Komutanlığının arama çalışmaları bugün gün boyu sürdü. 

Mudanya Sahil Güvenlik ekipleri olaydan tam 12 saat sonra Yaman Şipka'yı Kurşunlu Güzelyalı arasında denizde yüzerken kurtarırken Natali Sincan'ın ise 20 saat sonra cansız bedeni Mudanya sahilinde bulundu. 

Denizden sağ çıkan Yaman Şipka olay anını ve yaşadıklarını anlattı. Şipka motorun arıza yaptığını fark ettiklerini motoru durdurduktan sonra arkadaşları Serdar ve Natali ile denize atladığını fakat olumsuz hava şartları sebebi ile 5 dakika içerisinde gözden kaybolduklarını kaydetti. 

Natalie Sincan ile birlikte suya atlayan eşi Serdar Sincan'dan halen haber alınamıyor. 2. gününe girilen Serdar Sincan'ı arama çalışmalarına 2 sahil güvenlik botu, 1 sahil güvenlik helikopteri ile devam edildi. Gece Kumla ve gündüz kurşunlu önlerinden gelen cansız beden ihbarları değerlendirilirken Serdar Sincan'a ulaşılamadı. 

Öte yandan Bursa'da ünlü bir börek firmasının sahibi olduğu öğrenilen Serdar Sincan'ın 100 bin liraya satılık olan tekneyi görmek ve denemek için denize açılmak istediği, denize açılmadan öncede teknenin arızasının bulunduğu arıza giderildikten sonra denize açıldığı iddia edildi. 

Bu arada aynı marinada teknesi bulunan bazı kişiler de aynı teknenin daha önce bir kez battığını, bir kez de ön kısmından yandığını iddia ettiler. Halen kayıp olan Serdar Sincan'ın en son Yaman Şipka'ya "Sonumuz böyle mi olacaktı?" dediği belirtildi. 



Teknenin kaptanına gözaltı, sahibine soruşturma 

Yüzmek için denize atlayan 3 yolcusundan birinin öldüğü birinin birinin ise halen arandığı teknenin kaptanı Tolga D. Gemlik Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla Sahil Güvenlik ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığındaki sorgusu tamamlanan Tolga D. "Birden fazla kişinin taksitle ölümüne sebebiyet vermek, 1 kişinin taksirle yaralanmasına sebebiyet vermek ve deniz güvenliğini tehlikeye sokmak" suçlarından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan şahıs, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Öte yandan teknenin sahibi olduğu öğrenilen E.D. isimli kadının da ifadesinin alındığı Cumhuriyet Savcılığınca tahkikat başlatıldığı öğrenildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.