Hava Durumu

Bursa'daki 'yan bakma' cinayetine ömür boyu hapis!

Bursa'da 'yan bakma' meselesi yüzünden tartıştığı şahsı kalbinden bıçaklayarak öldürme suçundan yargılanan genç, mahkemedeki ifadesinde "Pişmanım. Hasımlarım olduğu için 2015 yılından itibaren bıçak taşıyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'daki 'yan bakma' cinayetine ömür boyu hapis!

Olay,  Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Özlüce Mahallesi'nde meydana geldi. Geçen yıl 25 Ağustos günü saat 19.00 sıralarında Mehmet Güler (18), adlı genç dere kenarında alkol almaya başladı.

Güler ile karşı yönden gelen iki genç arasında yan bakma meselesi yüzünden tartışma çıktı. Birbirlerinin üzerine yürüyen gençleri olay yerinden geçen bir kadın ayırdı. İki genç, Mehmet Güler'in, kavgayı ayıran kadına saldırdığını görünce olay yerine döndü. Kavga bu defa daha da alevlenince Güler yanında bulunan bıçakla diğer iki şahsa saldırdı.

Emre Asan göğüs kafesinden hafif yaralandı; Furkan İlhan (18) ise kalbine saplanan bıçakla yere yığıldı. Mehmet Güler olay yerinden kaçarken, çevredeki vatandaşlar da olayı polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. Yaralı iki arkadaş ambulansla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Ameliyata alınan ve 3 kez kalbi duran Faruk İlhan, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Göğüs kafesinden hafif yaralanan Emre Asan ise tedavisinin ardından taburcu edildi. Polis ekipleri olay yerinden kaçan Mehmet Güler'i kısa sürede yakalayıp gözaltına aldı. Güler çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine konuldu.

"HASMIM OLDUĞU İÇİN BIÇAK TAŞIYORUM"

Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Kasten adam öldürmek" suçundan ömür boyu hapis cezası istemi ile hakkında dava açılan Mehmet Güler'in yargılanmasına başlandı. Olay günü dere kenarında alkol aldığını ifade eden Mehmet Güler, "Yürürken, karşıdan gelen iki kişi bana dik dik baktıklarında, ben de onlara bakmış bulundum. Bana kafa salladılar, ben de onlara kafa salladım. Yoluma devam ettim. Ancak, onlar üzerime geldi. 'Sen bizim burada neden içiyorsun' dediler. Aramızda tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyeceğini düşünerek cebimdeki çakı bıçağını çıkarıp savurdum. Bahtıgül Özgür teyze bizi ayırdı. Ben uzaklaşırken arkamdan geldiklerini gördüm. Arkama baktığımda Emre'nin elinde tahta, Furkan'ın elinde cam parçası olduğunu fark ettim. Yorulduğum için bir arabanın arkasına saklandım. Arabanın arkasından çıktığımda Emre ile karşılaştım. Bıçağı ona doğru salladım, kolundan bıçaklandı. Furkan'da arkamdan cam parçasıyla vurunca bıçağı ona doğru da salladım. Koşarak Özlüce Metro İstasyonu'na doğru kaçtım. Hasmım olduğu için 2015 yılından itibaren bıçak taşıyorum. Kendimi korumak için elimdeki bıçağı salladım. Pişmanım" dedi.

Emre Asan ise sanığın yalan söylediğini belirterek, şikâyetçi olduğunu söyledi. Öldürülen Furkan İlhan'ın babası İshak İlhan (43), sanığın cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.