Hava Durumu

Bursa'dan 2. el araç fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken sözler!

Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, ikinci el otomotiv pazarında yaşanan durgunluğun 'kademeli normalleşme' ile yerini umuda bıraktığını söyledi. Fiyatlarda düşme yaşanmayacağını, araç almanın tam zamanı olduğunu vurgulayan Yanık, yetkili olmayan kişilerin açıklamalarının sektöre büyük zarar verdiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2021 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2021 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'dan 2. el araç fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken sözler!

İsmail ARSLAN

Geçen yıl salgın döneminde vatandaşların toplu taşımadan kaçınmak için otomobil almaya yönelmesiyle hareketlilik yaşayan ikinci el otomotiv pazarı, Kasım 2020 itibarıyla durgunlaştı. 3,5 aydır süren sektördeki sakinlik 'kademeli normalleşme' ile yerini umuda bıraktı. Konuyla ilgili YeniDönem'e değerlendirme yapan Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, yeni normalleşme planının henüz sektöre yansımadığını dile getirdi. Kasım ayında başlayan durgunluğun sürdüğünü belirten Yanık, "Vatandaşlarımız henüz adapte olamadı, daha çok, gezme ve yeme içmeye harcama yapıyor. İlerleyen dönemlerde normalleşmenin sektörümüze olumlu yansımalarını umutla bekliyoruz" dedi.

YETKİLİ OLMAYANLARI DİNLEMEYİN

Dolar, euro ve altındaki fiyat istikrarının olmayışı nedeniyle vatandaşların dövizlerini bozdurmadığını, bunun da sektörü durgunlaştıran bir başka sebep olduğunu söyleyen Yanık, hem ekonomiyle hem de sektörle ilgili yetkili olmayan kişilerin açıklama yapmalarına tepki gösterdi. Yanık, "Sektörle uzaktan yakından ilgisi olmayan kişilerin 'fiyatlar düşecek ya da artacak' şeklindeki söylemleri ticaret hacmimize gerçek manada zarar veriyor.  Mantık dışı tahminler yaparak sektörümüze zarar veriyorlar. Bize göre birileri tarafından yönlendirilen bu kişilere vatandaşımız kulak asmasın" diye konuştu.

ALTINI ÇİZEREK SÖYLÜYORUM

Dövizdeki düşüşe rağmen bayilerin sıfır araçlara hâlâ zam yaptığını da belirten Yanık, Aralık 2020'den bu yana yüzde düşüş yaşanan ikinci el fiyatlarında artık bir düşüş beklenmediğini söyledi. Yanık, "Altını çizerek söylüyorum, araç almanın tam zamanı, artık fiyatlarda düşüş olmayacak. Ayrıca kimse araç bulamam korkusu yaşamasın, yeterince satılık aracımız da var" ifadelerini kullandı.

YÜZDE 3 DÜŞTÜ

Öte yandan ilk defa Aralık 2020'de düşüş gösteren satılık otomobil ilan fiyatları, şubat ayında da düşmeye devam etti. Böylece aralık ayından bu yana ilan fiyatları yüzde 3'e yakın düştü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.