Hava Durumu

Bursa'dan ayrılan kargo gemisi Şile açıklarında battı

Bursa'ın Gemlik ilçesindeki Roda Port limanından geçtiğimiz Cuma günü 15:30'da demir tozu yükleyip Karadeniz Ereğli Limanı'na gitmek için yola çıkan kargo gemisi Şile açıklarında battı.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2017 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2017 10:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'dan ayrılan kargo gemisi Şile açıklarında battı

Bilal Bal'a ait olduğu öğrenilen 78,5 metre uzunluğunda 13 metre genişliğindeki kargo gemisi Şile açıklarında battı.

Gemi battıktan sonra hidrostatik fırlatma ile serbest kalarak yüzeye çıktıktan sonra uydu aracılığıyla sinyal gönderen EPIRB adlı cihazdan sinyal alındığı öğrenildi. Gelen haberlere göre Kıyı Emniyeti'ne bağlı 2 adet hızlı tahlisiye botu ile TCSG 74 adlı Sahil Güvenlik botu sabah saat 05:00 den itibaren olay yerinde arama-kurtarma faaliyeti yürütüyor.

EPIRB sinyalinin saat 04:00 civarında geldiği bildiriliyor. Geminin battığı tahmine edilen bölgede boş sandallar ve can yelekleri bulundu.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Hızırreis Deniz, Daire Başkanı Arslan Dede ve Suat Barlas'ın da Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait açık deniz destek gemisi "ERV Nene Hatun" ile olay yerine intikal ettikleri ve arama kurtarma çalışmalarını yerinde yönettikleri öğrenildi. Batan geminin 1974 yapımı olduğu ve DEMSA Denizcilik'e kayıtlı..

Olayın anlaşılmasının ardından geminin battığı bölgeye havadan ve karadan kurtarma ekipleri gönderildi. Resmiyette 13 mürettebatı bulunan gemi boğazın serin sularına gömüldü. Gemi personeli 4 kişinin cesedine ulaşıldığı, çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

BAKANLIKTAN VE VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan Şile açıklarında batan gemiyle ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Arama kurtarma faaliyetleri Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ortaklığında yürütülmektedir. Arama kurtarma faaliyetlerine Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından; 1 Sahil Güvenlik Uçağı, 1 Sahil Güvenlik Helikopteri ve 2 Sahil Güvenlik Botu, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından 5 kurtarma botu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından insansız denizaltı görüntüleme ve tespit cihazı (ROV) destekli bir denizaltı kurtarma gemisi katılmıştır.

Yapılan arama faaliyetlerinde, Şile sahiline 7 mil mesafede ve 88 metre derinlikte battığı tespit edilen gemiye ait olduğu değerlendirilen can simidi, can salı, filika ve lastik kurtarma botu bulunmuştur. Arama kurtarma faaliyetleri ilgili birimler arasında koordineli ve yoğun bir şekilde devam etmektedir."

İstanbul Valiliği, Şile açıklarında batan gemi ile ilgili açıklama yaptı. Arama kurtarma çalışmalarının yapıldığının belirtildiği açıklamada, "Gemide 10 Türk vatandaşı mürettebat olduğu değerlendirilmektedir. Su üstünde bulunan filikalarda herhangi bir personel tespit edilmemiştir" denildi.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Gemlik/Bursa'dan Karadeniz Ereğli/Zonguldak'a demir yüklü olarak gitmekte olan Türk bayraklı 'Bilal Bal' isimli kuru yük gemisine (Boy: 71 metre Tipi: Kuru Yük, Tonajı: 3237, Yükü: 3080 ton demir) ait 010430C Kasım 2017 tarihinde yardım sinyali alınmasına istinaden bahse konu mevkiiye yönelik arama kurtarma faaliyetlerine başlanmıştır. Arama kurtarma faaliyetlerine Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığına ait 2 adet sahil güvenlik botu, 1 adet helikopter ve 1 adet uçak ayrıca 3 adet Kıyı Emniyeti botu da iştirak etmektedir. Ayrıca Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait yüzer unsurlar da iştirak edecektir. Gemide 10 Türk vatandaşı mürettebat olduğu değerlendirilmektedir. Su üstünde bulunan filikalarda herhangi bir personel tespit edilmemiştir. Arama kurtarma çalışmaları halen devam etmektedir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.